Anglijos lietuvio išpažintis: dukros Kalėdų dovanas pralošiau

  • Teksto dydis:

Lošimų automatai, statymai už sporto rezultatus, azartiniai žaidimai internete iš pinigų – tokia buvo Londone gyvenančio Lino kasdienybė. Lietuvis dėl savo priklausomybės ne tik neteko didelės sumos pinigų, bet vos neprarado šeimos, rašo portalas anglija.lt.

„Pernai dukra iš manęs dovanų Kalėdoms negavo – pinigus, kuriuos turėjau išsiųsti šeimai, pralošiau“ – taip savo išpažintį portalui Anglija.lt pradėjo Linas (vardas pakeistas – red. past.). – „Bandydamas atsikratyti šio potraukio, supratau, kad esu toks ne vienas ir noriu patarti visiems net nepradėti. Nors pradžioj atrodo, kad galėsi sustoti, kada tik norėsi, tačiau vėliau tai taip įtraukia ir tampa tokia pat priklausomybė kaip alkoholis. Džiaugiuosi, kad jau šešis mėnesius nelošiau“.

Linas su problemomis dėl lošimo susidūrė Anglijoje. Jaunas vyras atvyko čia dirbti prieš dvejus metus, o šeima liko gyventi Lietuvoje. „Buvo nuobodu, draugų čia beveik neturėjau, o ir keli pažįstami dažniausiai buvo užsiėmę. Vienintelė pramoga po darbo man buvo internetas“, – prisiminė Linas. Pašnekovas teigė negalintis tiksliai pasakyti, kada jo priklausomybė prasidėjo – tiesiog vieną dieną, naršydamas interneto platybėse, įėjo į azartinių lošimų puslapį ir ten užsibuvo...

„Tą vakarą kelis kartus išlošiau. Tik žinau, kad mane tai įtraukė", – sakė vyras.

Tas dienas Linas teigia prisimenantis kaip per miglą – lošimai surydavo ne tik jo pinigus, bet ir laiką.

Linas pripažįsta visada tikėjęs, kad tai tik pramoga, kurios jis gali atsikratyti kada panorėjęs ir kad gali save kontroliuoti. Tačiau šeimai dėl pinigų trūkumo melavo – negalėdamas nusiųsti pinigų, Linas išsisukinėdavo, kad tą savaitę buvo mažai darbo, sirgo ar vėluoja atlyginimas. Tada bandydavo pinigų pasiskolinti.

Linas teigia, kad jo šeima neiširo tik dėl žmonos pastangų. „Ji mane prirėmė prie sienos pernai per šventes. Į Lietuvą negrįžau, nes neturėjau pinigų bilietui, nenusiunčiau netgi dovanų dukrai, nes viską buvau pralošęs. Nežinau, kas nutiko, bet kai žmona davė ultimatumą arba skiriamės, arba aš pasakau, kas vyksta, supratau, kad geruoju tai nesibaigs. Pasakiau, kad pralošiau pinigus, bet žadėjau, kad atsilošiu ir tada viską mesiu", - sakė Linas.

Šių metų pavasarį Lino žmona su ketverių metų dukra atvyko gyventi į Angliją. „Nors planavome kitaip, bet tie mano lošimai planus sujaukė ir žmona pasiryžo būti su manimi čia. Išvykti į Lietuvą negalėjau – turėjau visų pirma atiduoti skolas, o jei būčiau toliau buvęs čia vienas, nebūčiau nustojęs lošti. Žmona tai suprato“, – tikino Linas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
gera zmona sekmes jum
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių