Žymių Lietuvos atlikėjų Kalėdos: dovanas perka paskutinę dieną

  • Teksto dydis:

Šv. Kalėdų laukimas – vienas gražiausių laikotarpių metuose. Perkame dovanas ir laukiame, kada galėsime pasimėgauti maloniomis akimirkomis kartu su brangiais žmonėmis ir pradžiuginti juos savo išrinktomis dovanomis. Laukiamiausia metų šventė jau ant nosies, tad specialistai pasidomėjo, kur ir kada dovanų ieško žymūs Lietuvos atlikėjai.

L. Mondeikaitė dovanų ieško ir prekybos centruose, ir turgeliuose

Šv. Kalėdos ir Kūčios dainininkei Liepai Mondeikaitei yra gražiausios metų šventės, nes jų metu atsiranda reta proga susirinkti visai šeimai ir pabūti kartu. Tačiau dėl itin užimto grafiko atlikėja prisipažįsta šiemet dar nespėjusi pagalvoti apie dovanų pirkimą. Mergina sako, kad apskritai galvoti ir rinkti žmonėms dovanas jai yra tikras malonumas, tačiau šiemet dėl darbų apimties tai gali tekti daryti itin skubotai.

„Dovanų planuoju ieškoti visur: nuo kalėdinių turgelių iki prekybos centrų. Dovaną rinksiu, be abejo, galvodama apie žmogų, kuriam ją dovanosiu. Pavyzdžiui, merginoms dažniausiai perku kosmetikos priemones. Jų mums niekada nebūna per daug“, – sako atlikėja.

L. Mondeikaitei dovanas smagu ir gauti, ir dovanoti, tačiau, anot jos, tai jau tampa tik antraeiliu dalyku. „Todėl Kalėdų Seneliui laiško nerašau“,– juokiasi dainininkė.

D. Norvilui dovanas vis dar neša Kalėdų Senelis

Dainininkas Deividas Norvilas-Deivis sako, kad prieš šv. Kalėdas dovanų neperka. „Mums dovanas visada atneša Kalėdų Senelis. O dovanų jis ieško visur – tiek prekybos centruose, tiek internete, tiek specializuotose parduotuvėse. Šiaip esame praktiški žmonės ir nemėgstame daiktų, kurie dulka lentynose, todėl Senelio prašome tik tokių dovanų, kurias galime panaudoti“, – sako jis.

Deivis pripažįsta, kad apskritai jam dovanų pirkimas yra tikrai malonus dalykas. „Kaip tai gali būti kančia? Artimam žmogui rinkti dovaną visada smagu ir gera. Anksčiau, kai visi kalbėdavo apie „Kalėdų dvasią“, galvodavau, kokia gi čia dvasia, ką čia jie visi nusišneka. Bet dabar, atsiradus sūnui, tą dvasią ir stebuklą tikrai pradėjau jausti. Vaizdas, kai ryte po eglute sūnus randa dovanų nuo Kalėdų Senelio, tiesiog fantastiškas“, – sako muzikantas.

Dainininkas teigia, kad jam dovaną išrinkti tikrai nėra sunku ir Kalėdų Senelis tai puikiai žino. Deivis sako, kad kaip vyno mėgėjas visada apsidžaugs gavęs gero vyno butelį, ir bus patenkintas visomis dovanomis, susijusiomis su jo hobiu – medžiokle.

J. Brūzga mėgsta dovanas-pramogas

Kalėdinių dovanų pirkimas dainininkui Jurgiui Brūzgai yra „fainas“ dalykas, jei tik yra galimybė tai daryti ramiai, neskubant ir dar turint pakankamai laiko iki šv. Kalėdų. Tačiau jei tenka grūstis parduotuvėse per patį kalėdinių dovanų pirkimo įkarštį, nebebūna taip smagu.

J. Brūzga pripažįsta, kad šiais metais grūsties visgi neišvengs. „Gruodis – renginių metas, mažai laiko, todėl kalėdinių dovanų dar nesu nupirkęs. Matyt, teks jų ieškoti paskutinėmis dienomis. Šiais metais sau norėjau dar spėti pasidovanoti ir įrašų studijos įsirengimą, bet per darbus nepavyks“, – apgailestauja dainininkas.

Kiekvieną kartą pirkdamas dovaną J. Brūzga sako, stengiasi nesikartoti. „Mūsų rate pakankamai dažnas dalykas yra dovanos-pramogos, tačiau bet kokiu atveju rinkdami dovanas visada stengiamės, kad tai būtų originalus, o ne universalus daiktas – nesvarbu, ar tai paslauga, pramoga, ar valgoma dovana“, – sako jis.

Tačiau nors dovanų pirkimo dar nepradėjo, J. Brūzga eglutę pasipuošė dar lapkritį. Taip sako daręs dėl to, kad atėjus sezoninei tamsai, namai iš karto prisipildytų šilumos ir šviesos, šventės truktų ilgiau, o pati žiema praeitų greičiau.

Lietuviai dažniausiai dovanoja kosmetiką, dovanų čekius ir maistą

Dovanų platinimo bendrovės „Gera dovana“ užsakymu atliktos apklausos duomenimis, lietuviai savo artimiesiems dažniausiai dovanoja grožio ir higienos priemones bei parfumeriją (63 proc.), įvairius paslaugų čekius – nuo masažų iki skrydžių oro balionu (49 proc.) ir valgomas dovanas (39 proc.) – pyragus, saldainius, kavą, arbatą ir kitas panašias dovanas. Respondentai galėjo nurodyti kelias kategorijas, iš kurių savo artimiesiems kalėdines dovanas renka dažniausiai.
  
„Pastebime, kad šiais laikais vis daugiau žmonių vengia vieni kitiems dovanoti materialius, į stalčius nugulančius ir greitai pamirštamus daiktus. Dovanos vis labiau siejasi su buvimu kartu, geromis emocijomis ir naujais įspūdžiais“, – sako specialistas Ernestas Vasiliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių