„Žvaigždžių karų“ kūrėjas G. Lucasas paskelbtas turtingiausia JAV įžymybe

  • Teksto dydis:

Filmų „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) kūrėjas, režisierius ir prodiuseris George'as Lucasas (Džordžas Lukasas), kurio turtas vertinamas 5,5 mlrd. JAV dolerių (4,7 mlrd. eurų), atsidūrė pirmojoje turtingiausių JAV įžymybių sąrašo vietoje, paskelbė žurnalas „Forbes“.

Pagrindinę savo turto dalį G. Lucasas uždirbo 2012 metais, už 4,05 mlrd. dolerių (3,4 mlrd. eurų) kompanijai „Walt Disney Co.“ pardavęs savo prodiusavimo kompaniją „Lucasfilm“ ir teises į „Žvaigždžių karus“.

Antrą vietą sąraše užima G. Lucaso kolega ir draugas Stevenas Spielbergas (Stivenas Spilbergas). Filmų „Juros periodo parkas“ (Jurassic Park) ir „Nasrai“ (Jaws) režisieriaus turtas vertinamas 3,6 mlrd. dolerių (3 mlrd. eurų).

Stevenas Spielbergas

Trečioje vietoje su 2,8 mlrd. dolerių (2,4 mlrd. eurų) yra televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey (Opra Vinfri).

Oprah Winfrey

Į pirmąjį turtingiausių Amerikos įžymybių dešimtuką taip pat pateko krepšininkas Michaelas Jordanas (Maiklas Džordanas), magas Davidas Copperfieldas (Deividas Koperfildas), reperiai Seanas Combsas (Šonas Kombsas), Jay Z (Džėj Zi) ir Dr. Dre, golfo žaidėjas Tigeris Woodsas (Taigeris Vudsas), rašytojas Jamesas Pattersonas (Džeimsas Patersonas).

Bendras dešimties turtingiausių JAV žvaigždžių turtas 2017 metais buvo 18 mlrd. dolerių (15,2 mlrd. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių