Žurnalistas E. Žičkus iš prabangaus kruizo atsidūrė areštinėje

  • Teksto dydis:

Beveik tris savaites keliavęs po Pietryčių Aziją laidos „Gyvenimas“ vedėjas Edvardas Žičkus iš kelionės parsivežė ne tik daugiau nei 60 valandų filmuotos medžiagos naujam LRT projektui „Kruizas. Azija“, bet ir nepamirštamos patirties.

„Smirda, o prakaituoti policininkai nė nesivargina pakelti akių ar prabilti angliškai. Jie tiesiog pučia cigarečių dūmus į veidą ir mojuoja rankomis, nuolat kažką rėkaudami itin grubiu tonu. Aplinka žiauriai nešvari ir dvelkianti didžiuliais nemalonumais“, – netikėta patirtimi dalijasi LRT televizijos laidų vedėjas Edvardas Žičkus.

Praleisti tris valandas didžiausio Vietnamo miesto Hošimino areštinėje jam teko dėl kriminalinės istorijos, į kurią žurnalistas su savo operatoriumi pateko filmuodami jau netrukus startuosiantį kelionių dokumentikos projektą „Kruizas. Azija“. Apie incidentą su pavojingais banditais eteryje žada papasakoti patys jo dalyviai.

Vasarinio kelionių dokumentikos projekto kūrėjams, laidos „Gyvenimas“ autoriams, kelionė po Aziją ilgam liks atmintyje. „Tai – vienas brangiausių ir iki šiol sunkiausių televizijos projektų, kuriuos per 15 metų karjerą man teko kurti. Tačiau patirtis ir į Lietuvą parsivežtos istorijos bei kadrai – neįkainojami“, – atskleidžia E. Žičkus.

Namo LRT laidų kūrėjai parsivežė daugiau nei 60 valandų filmuotos medžiagos, o kelionės metu įveikė beveik 24 tūkst. km.

Lietuviai vienoje brangiausių pasaulio valstybių – Singapūre – sėdo į prabangų britų kruizinį laivą, primenantį ištaigingą plaukiojantį miestą 4 tūkst. žmonių. Maršrutas toliau driekėsi į vieną paslaptingiausių šalių – Brunėjų, vėliau keliautojai išsilaipino Vietname, Nančange.

Iš jo patraukė į Hošiminą, dažnai vadinamą Saigonu, o iš ten iškeliavo į Tailando sostinę Bankoką, po jo aplankė ilgus metus uždara buvusią įstabaus grožio salą Ko Samujį ir galiausiai sugrįžo į Singapūrą.

„Tai – projektas, kuriame netrūks išskirtinių vaizdų, netikėtų nuotykių, pavojingų situacijų. Kiekvienos iš šalių tikrąjį veidą atskleis ten gyvenantys arba su ta vieta glaudžiai susiję lietuviai, kurie mūsų pakeleiviais tapdavo 12 valandų. Šių žmonių istorijos – neabejotinai vertos eterio“, – intriguoja jau netrukus LRT žiūrovų ekranus pasieksiančio kelionių projekto kūrėjas E. Žičkus.

Projektas „Kruizas. Azija“ – LRT televizijos eteryje startuos jau šią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių