Žmonos tėvynės ilgesį menininkas malšina tapytais Kauno vaizdais

Lietuvė Alina su gruzinų ir žydų kraujo turinčiu Avrahamu susipažino Tel Avivo senamiestyje Jafoje, kur vėliau jiedu kartu ir apsigyveno. Anot jo, tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, kuri neblėsta – pašnekovas savo antrąją pusę vis džiugina įvairiausiomis staigmenomis ir bando bent kiek sumažinti mylimosios ilgesį tėvynei.

„Gatvėje nešdamas paveikslus pažvelgiau į vitriną ir pamačiau ją – tikrą gražuolę. Galvoje iškart pradėjo suktis mintys apie nespalvotą itališką filmą, kuriame vaizduojama Kleopatra didžiulėmis akimis“, – apie pirmą kartą, kai pamatė Aliną, pasakoja menininkas Avrahamas Kan Malakmadze‘as.

Tiesa, gyvenant saulės ir šilumos lepinamame Izraelyje taip pat atsiranda dėl ko liūdėti. Kaip teigia Alina Tal Malakmadze, ją nuolat mažiau ar daugiau kankina tėvynės ilgesys. Susitaikyti su juo padeda Avrahamas, kuris parengė žmonai dovaną – nutapė jos gimtojo Kauno vaizdus.

„Mačiau ilgesį jos akyse, o jei galiu kažką padaryti dėl jos, tai taip ir padarysiu“, – teigė spalvingais ir pozityviais paveikslais išgarsėjęs tapytojas.

Beje, jis šių paveikslų parodą surengė ir Kaune.

Daugiau apie jų gyvenimą ir džiaugsmus žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių