Žmonių su negalia kurtas žaislas – serialo „Naisių vasara. Sugrįžimas“ talismanas

  • Teksto dydis:

Atsinaujinęs, gerbėjų pamiltas serialas „Naisių vasara. Sugrįžimas“ nepaliauja stebinti. Socialiai atsakingos televizijos TV3 serialo talismanu tapo negalią turinčių žmonių rankomis kurtas žaislas – zuikis.

Iki vakar, pirmadienį, 19.30 val. įvykusios premjeros, visą mėnesį po įvairius Lietuvos kampelius ir užsienio šalis keliavęs zuikis pagaliau grįžo į Naisius – tiesiai į filmavimo aikštelę.

Serialo premjera prie ekranų pritraukė įspūdingą žiūrovų auditoriją. Pirmąją seriją stebėjo net 23,5 proc. visos žiūrovų auditorijos, kai artimiausio konkurento tuo laiku rodytą programą – dvigubai mažiau, vos 9,7 proc.

Kur keliauja Naisių talismanas galima pamatyti TV3 televizijos paskyrose socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“. Žaislas pabuvojo ne tik Lietuvoje, bet ir Rumunijoje, Portugalijoje, Graikijoje, šventė Jonines lietuviškuose lubinų laukuose, slėpėsi nuo lietaus, valgė ledus. Smagia akcija serialo „Naisių vasara. Sugrįžimas“ kūrybinė komanda kvietė nepraleisti premjeros. Negana to, šis žaislas perteikia ir svarbią socialinę žinutę.

Išskirtinio dizaino, rankų darbo žaislas gaminamas neįgaliųjų socialinės įmonės „Socialinis institutas“. Vienas pagrindinių įmonės tikslų – integruoti neįgaliuosius į darbo rinką. Instituto vadybininkė Gintarė Runčaitė džiaugėsi, kad jų kuriami žaislai buvo pastebėti ir atsidūrė televizijoje: „Mums labai smagu, kad pati televizija susirado mūsų zuikį ir jis jums patiko, o mes likome pastebėti. Visus žaisliukus siuvame rankomis, buitinėmis siuvimo mašinomis. Į juos įdėta tikrai daug meilės.“

„Pas mus dirbantys žmonės beveik visi yra neįgalieji. Šiuos žaislus kuria ir siuva fizinę negalią turintys žmonės. Mes turime dizainerę, kuri sukuria žaislų dizainą, o tuomet mes savo siuvėjams išvežiojame medžiagas, priemones, o po to jau pasiimame pasiūtus žaisliukus. Žaisliukus siuvantys ir fizinę negalią turintys žmones pas mus dirba tiesiai iš savo namų. Tai jiems labai patogu“, – pasakoja G. Runčaitė.

Serialo kūrybinė komanda kviečia TV3 žiūrovus „Naisių vasara. Sugrįžimas“ žiūrėti akylai, nes net keliolikoje serijų įsiamžino ir pats Naisių zuikis. TV3 televizijos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ vyks žaidimas, kviečiantis ieškoti seriale pasislėpusio zuikio. Laimėtojų lauks prizai. „Jį pastebėti bus tikrai nelengva, tačiau mes tikime, kad žiūrovams pavyks rasti talismaną“, – viliasi serialo prodiuserė Aušra Vaitkevičiemė.

„Naisių vasara. Sugrįžimas“ – pirmadieniais-ketvirtadieniais 19.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių