„Žmogaus-paukščio“ režisierius eksponuos migrantų žūties valtį

  • Teksto dydis:

„Oskaro“ laureatas režisierius Alejandro Gonzalezas Inarritu (Alechandras Gonsalesas Injaritus) planuoja viešai demonstruoti laivą, kuriam nuskendus žuvo iki 900 žmonių, plaukusių iš Libijos į Europą, trečiadienį pranešė Italijos dienraštis „La Repubblica“.

Meksikietis režisierius, sukūręs 2014 metais pasirodžiusį filmą „Žmogus-paukštis“ (Birdman) ir 2015-ųjų „Hju Glaso legendą“ (The Revenant), nori iš Sicilijos į Milaną pervežti mėlyną migrantų valtį ir pastatyti ją priešais miesto gotikinę katedrą.

Režisierius nori, kad valtis ten būtų pastatyta iki kovo 24 d., kai į Milaną atvyks popiežius Pranciškus, įnirtingas migrantų teisių gynėjas.

Atvežęs migrantų valtį į šį šiaurės Italijos miestą, A.G. Inarritu vėliau planuoja ją demonstruoti ir šalia kitų įžymių pasaulio vietų, nurodė dienraštis.

Smarkiai perpildyta valtis apvirto naktį iš 2015 metų balandžio 18-osios į 19-ąją, atsitrenkęs į krovininį laivą, kuris skubėjo į pagalbą.

Tai buvo pati didžiausia nelaimė Viduržemio jūroje nuo Antrojo pasaulinio karo.

Tunisietis kapitonas antradienį buvo pripažintas kaltu dėl kelių asmenų nužudymo ir nuteistas 18 metų laisvės atėmimo bausme. Jo kolega iš Sirijos už grotų praleis penkerius metus.

Nors prokurorai nurodė, kad per nelaimę žuvo apie 700 žmonių, teismo medicinos specialistai, skaičiavę žuvusiųjų kūno dalis, nurodo, kad jų skaičius galėjo siekti 900.

Italijos kariniam laivynui šiemet teko šiurpi užduotis iškelti lavonų pilną laivą iš jūros dugno, nes šalies vyriausybė prižadėjo surengti tinkamas aukų laidotuves kaip pagarbos ženklą visiems migrantams, kurie žuvo, bandydami pasiekti Europos krantus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių