Žiūrovų kraują kaitins prasidedantys jausmingi „Tango Argentino“ pasirodymai

  • Teksto dydis:

Visiems, ieškantiems šilumos, sielos atgaivos ir pozityvių emocijų „Arts Libera International“ dovanoja įspūdingą, sielas ir kūnus kaitinantį „Tango Argentino“ pavasario turą. Autentiška ir nuoširdi muzika bei meilės ir aistros šokis į Lietuvą atvyksta tiesiai iš pačios tango tėvynės Argentinos.

Charizmatiškieji tango meistrai – dainininkas Federiko, akordeono virtuozas Nerijus Bakula ir daugelio tarptautinių konkursų ir festivalių laureatai – šokėjai Brigita ir Carlos Rodriguez laukia susitikimo su aistringojo šokio gerbėjais.

Talentingi muzikantai paruošė išskirtinio grožio meninę programą į kurią elegantiškai įsikomponavo šokėjų pora. Skambant užburiančioms Astor Piazzolla, Jose Padula,  Juan Carlos Cobian,  Francisco Canaro,  Carlos Gardel,  Mariano Mores ir pačių atlikėjų sukurtoms melodijoms, scenoje pasklis tikrojo argentinietiško tango dvasia.

„Tango nėra vien tik žingsniai ar jų deriniai, tango tai kultūros, kurioje aš gyvenu nuo vaikystės, išraiška. Šiame šokyje tu gali išreikšti visą pojūčių ir jausmų vaivorykštę – nuo gilaus, santūraus skausmo ir kančių iki visapusės meilės ir džiaugsmo.“, – aistringąjį tango šokį apibūdina tradicinio „gyvojo“ tango meistras Carlos Rodriguez iš Buenos Airių, kuris kartu su Brigita Rodriguez užpildo sceną kerinčiu šokiu. Profesionalūs šokėjai nuolat dalyvauja tango festivaliuose, koncertuoja Argentinoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Ispanijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Prancūzijoje ir kt.

„Tango man yra Rio de La Platos (Sidabro upė) kultūra, kuri priklauso tiek Argentinai, tiek Urugvajui. Nuostabi, amžina ir nemirtinga dviejų pakrančių išmintis. Tango yra unikalus žanras, sugebantis per dainas grąžinti mane atgal į savo gimtinę Buenos Aires. Atliekant tango dainas privalau pamiršti save, visais pojūčiais įsijaustį į dainų tekstus ir melodijas, o publikai pateikti kiekvieną pasakojamą istoriją be jokios veidmainystės“, – sako dainininkas Federico.

„Tango mano gyvenime atsirado dar studijų metais, koncertinį repertuarą praturtindavau A. Piazzolla muzika, kuria visada žavėjausi. Vėliau pradėjau aktyviai koncertuoti su įvairiais atlikėjais ir tapau projekto „Tango Argentino“ nariu“,  – teigia akordeono virtuozas Nerijus Bakula.

Visa tai pamatysite magiškame tikrojo Tango Argentino spektaklyje, skirtame Jums, mieli žiūrovai.

„Tango Argentino“ pasirodymai vyks :

Kovo 14d. 19val.  Kaune, valstybinėje filharmonijoje.

Kovo 15d. 18val. Visagine, kultūros centro „Draugystės“ salėje.

Kovo 16d. 19val. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Balandžio 12d. 18val. Plungėje, kultūros centre. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių