Žiemos kino festivalis: jaunųjų kūryba ir klasika

  • Teksto dydis:

Tradicinis prancūzų kino festivalis "Žiemos ekranai" Kauną šiemet pasieks sausio 27-ąją.

Festivalį sudarys penkios programos: pagrindinė "Svečias kasdienybėje", Jeano Pierre'o Melville'io filmų retrospektyva, Jeanne Moreau atminimui skirta programa, specialioji programa ir programa vaikams.

Pagrindinėje festivalio programoje "Svečias kasdienybėje" bus pristatyti pastarųjų metų prancūzų filmai. Šioje festivalio dalyje pabrėžiamas autentiškas debiutuojančių ar jau pripažintų prancūzų režisierių žvilgsnis į įvairialypį žmogaus santykį su jį supančiu pasauliu. Lietuvos žiūrovai galės pasinerti į kitoniškus, bet savaip artimus pasakojimus, kuriuose permąstomi tarpusavio santykiai, nepaklusimas normoms ir žmogiškieji paradoksai. Kauną pasieks ir festivalio programoje rodomi du animaciniai pilnametražiai filmai visai šeimai.

Kadangi 2018-ieji Lietuvai ypatingi – šiais metais bus švenčiamas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metis, festivalis kviečia į filmų programą "Amžiaus kronikos". Joje – šiandien iš naujo atrandamų režisierių Luco Moullet, Jacques'o Rozier, Nicole Vedrčs filmai, nuotaikingai vaizduojantys praėjusio amžiaus vizualiosios kultūros raidą.

Neseniai buvo minėtos 100-osios J.P.Melville'io gimimo metinės, todėl šįmet bus rodoma šio režisieriaus retrospektyva. Programą sudaro platus filmų spektras nuo pat pirmosios režisieriaus dokumentinės juostos "Klouno gyvenimas" iki šedevru laikomo "Samurajaus".

Antroji festivalio retrospektyva skiriama 2017 m. liepos 31 d. anapilin iškeliavusios aktorės J.Moreau atminimui. Įsimintinais tapę aktorės vaidmenys Francois Truffaut, Louiso Malle'io, Luiso Bunuelio juostose iliustruoja įvairius jos karjeros etapus dirbant ne tik su prancūzų, bet ir užsienio režisieriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių