Žemės drebėjimo ir kraujo karų siaubas (filmų apžvalga)

Ant kino premjerų podiumo – siaubo trileris „Kitas pasaulis. Kraujo karai“ ir ne mažiau siaubinga juosta „Žemės drebėjimas“ apie Armėnijos žemėje įvykusią tragediją.

Penktasis Selenos mūšis

Jei kam nors dar neatsibodo beprasmiški veiksmo filmai apie vampyrus, tokiems žiūrovams skirtas dar vienas siaubo trileris „Kitas pasaulis. Kraujo karai“. Tai jau penktoji fantastinės sagos dalis. Nuo pirmojo "Kito pasaulio" serijos filmo praėjo jau trylika metų. Pagrindinė antgamtinio vampyrų ir vilkolakių pasaulio herojė vampyrė Selena (ją vaidina nepakeičiamoji Kate Beckinsale) sugrįžta, kad stotų į sunkiausią gyvenimo mūšį. Gimusi dar XIV a. Selena per keletą šimtmečių evoliucionavo į nenugalimą karo furiją, kurios, priešingai nei kitų vampyrų, neveikia saulės šviesa. Ypatingos merginos kraujo savybės masina tiek vampyrus, tiek jų nuožmius priešus likanus (taip seniau buvo pavadinti vilkolakiai). Visi jie trokšta įgyti didžiulį pranašumą prieš savo amžinus priešininkus, kad galėtų valdyti pasaulį. Užvirusioje sumaištyje Selena gali pasikliauti tik savo globotiniu Deividu ir jo tėvu Tomu.

N-13

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje – nuo gruodžio 2 d. 

Armėnų tautos tragedija

Kai Lietuvoje vyko pirmieji Sąjūdžio mitingai, pirmą kartą išgirdome apie Armėnijos žemėje įvykusį galingos stichijos sukeltą nelaimę. Šiuos tragiškus įvykius dabar filme „Žemės drebėjimas“ atkuria jaunas režisierius Sarikas Andreasianas. Kai 1988 m. gruodžio 7-osios rytą šiaurinės Armėnijos gyventojai rengėsi pradėti naują dieną, niekas negalėjo net įsivaizduoti siaubo, kuris jų laukė vos po kelių valandų. Likus 20 minučių iki vidurdienio regioną sukrėtė vienas didžiausių žemės drebėjimų per visą Sovietų Sąjungos istoriją. Beveik 7 balo pagal Richterio skalę stiprumo drebėjimas visiškai sunaikino Spitako, Leninakano, Kirovakano ir Stepanavano miestus ir daugiau nei 300 gyvenviečių bei kaimų. Lemtingą dieną žuvo apie 50 tūkst. žmonių, o daugiau nei 0,5 mln. neteko gimtųjų namų. Sunkiai protu suvokiamos tragedijos fone vystosi ir asmeninė pagrindinių juostos herojų tragedija.

N-13

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje – nuo gruodžio 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių