Zarasų 510-asis gimtadienis: ežerų ralis, kultūra ir žvaigždžių koncertai

  • Teksto dydis:

Žolinių šventė ir ilgasis savaitgalis Zarasų krašto gyventojams ir svečiams žada visą puokštę įdomių, įtraukiančių renginių, smagių pramogų ir mylimų atlikėjų. Viskas dėl to, kad rugpjūčio vidurio savaitgalį tradiciškai švenčiamas Zarasų miesto gimtadienis, šįkart – jau 510-asis.

Rugpjūčio 12–15 dienomis vietinių ir turistų pamėgtose Zarasų vietose lauks gausybė įdomių atrakcijų ir pamatyti, išgirsti, paragauti, pačiupinėti vertų dalykų. Visų pirma, gėrybių gausos verta ieškoti Sėlių aikštėje vyksiančioje mugėje. Rugpjūčio 13–15 dienomis ten bus galima įsigyti tautodailės gaminių, įvairiausių maisto produktų ir puikios literatūros, kuria leidyklų atstovai prekiaus knygų mugėje. Mielos veiklos sau ras ir didelis, ir mažas lankytojas.

Čia pat vyks ir tradicinis festivalis „Žolynai“, kuriame pasirodys dainuojamosios poezijos duetas „Dūzgana“, Legendiniai „Poliarizuoti stiklai“, efektingieji „Thundertale“, folkloro grupė „Kitava“. Susirinkusius linksmins aktorių Ramūno Rudoko, Mariaus Jampolskio ir atlikėjo Stano jungtinis projektas „Čilinam“. Taip pat verta pamatyti Vilniaus „Lėlės“ teatro, Veronikos Povilionienės, Rygos folkloro kolektyvo „Ilgi“ pasirodymus.

Zarasų viešojoje bibliotekoje vyks „Nakties skaitymai 2016“, kuriuose dalyvaus dainuojantis aktorius Jokūbas Bareikis, poetai Alius Balbierius, Erika Drungytė, Gvidas Latakas.

Šventės metu bus pristatytas Zarasų krašto fotografo Algimanto Navicko albumas „Zarasai ežerų glėbyje“. Zarasų viešosios bibliotekos parodų salėje taip pat bus pristatytos kraštiečių kraštotyrininko Rolando Juknevičiaus ir fotografo Justino Bedrovo parodos. O Zarasų krašto muziejuje bus atidaryta kasmetinio tapybos plenero „Zarasai – ežerų kraštas 2016“ paroda.

Taip pat šventės metu bus suteiktas Zarasų garbės piliečio vardas, pristatytas filmas „Kurortiniai Zarasai“. Paskutinę šventės dieną Zarasų Švenčiausiosios Mergelės Marijos Ėmimo Į Dangų bažnyčioje vyks Žolinių atlaidai ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos muzikantų koncertas. Viena ryškesnių kultūrinės Zarasų miesto šventės programos dalių – Dominyko Bukonto premijos įteikimas už visuomeninę kultūrinę-švietėjišką veiklą.

Sporto ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams verta apsilankyti tarptautiniame jaunimo vandensvydžio turnyre Zarasų rajono savivaldybės mero taurei laimėti. Taip pat kviečiama registruotis ir dalyvauti Drakonų valčių lenktynėse Zaraso ežere.

Šventinį savaitgalį vyks ir vienas svarbiausių Lietuvos automobilių sporto sezono renginių – tarptautinis „300 ežerų“ ralis. Vienos įspūdingiausių šalies lenktynių šiais metais bus ypatingos dalyvių gausa. Ralyje startuos 11-os užsienio valstybių lenktynininkai ir tokia jų tautinė įvairovė bus naujasis Lietuvos rekordas. Organizatoriai kviečia užsiimti geriausias vietas ir gėrėtis įspūdingu reginiu. Ralio finišas – Didžiojoje saloje, kur vyks pabaigtuvių koncertas su repo vėliavnešiais „G&G Sindikatu“ ir rokeriais „AC/DC Tribute.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių