„Yaga Gathering“: festivalio lankytojai kviečiami pasinerti į kūno metamorfozes

  • Teksto dydis:

Shapeshifting yra pagrindinis šių metų muzikos ir menų festivalio „Yaga Gathering“ motyvas. Organizatoriai kviečia lankytojus kūrybiškai pažvelgti į savo išvaizdą ir taip prisidėti prie spalvingos atmosferos kūrimo. Nespėjusių pasiruošti namie, festivalyje lauks įvaizdžio keitimo ekspertai, plaukų stilistai, tatuiruočių meistrai ir kiti profesionalai, padėsiantys lankytojus paversti vaikščiojančiais meno kūriniais.

„Muzikos festivaliuose žmonės apsirengia taip, kaip neišdrįstų kitoje aplinkoje. Tikimės, kad shapeshifting koncepcija paskatins lankytojus atrodyti dar spalvingiau ir dar įdomiau. Į tai bus orientuotos ir „Yaga Gathering“ kūrybinės dirbtuvės“, – pasakoja festivalio organizatorius Anton Shoom. Kūrybinių dirbtuvių dalyvių tarpe – MAPKA© ir Kullkidz duetas, kurie dalinsis įvaizdžio kūrimo paslaptimis, demonstruos kaip susikurti kostiumo detales iš netikėtų objektų ir padės atnaujinti jau turimus rūbus.

Festivalyje šiemet dalyvaus ir menininkė Shaltmira, žinoma dėl savo juodojo metalo, gotikinės estetikos. Ji žada surengti raganiškumo ir mantrų kupiną užsiėmimą. Festivalyje bus galima pasiklausyti ir fotografės Marlos Singer (Rūtos Jankauskaitės), kuri kalbės apie saviraiškos ir gatvės meno svarbą.

Shapeshifting idėja gimė organizatoriams svarstant kaip lankytojus labiau įtraukti į festivalio kūrimo procesą. Pernelyg ambicinga būtų tikėtis, kad kelioms dienoms prie Spenglos ežero atsipalaiduoti atvykę žmonės pradės masiškai kurti meno instaliacijas, tačiau paeksperimentuoti su savo išvaizda yra palyginti nesudėtingas ir patrauklus saviraiškos būdas, tuo labiau kai nemažai festivalio lankytojų tą jau ir taip daro neprašyti.

Be to, šiais metais festivalyje atsiras Tylos erdvė – nauja „scena“, kurioje nebeliks ribų tarp atlikėjų ir lankytojų. Vietoje tradicinių pasirodymų erdvės, ši zona virs galerija po atviru dangumi, kurioje bus demonstruojami patyriminiu konceptu grįsti šiuolaikinio meno objektai. Audiovizualinio meno kūrėjo Tado Stalygos kuruojamoje scenoje bus galima pamatyti menininkų iš Didžiosios Britanijos, Airijos, Belgijos ir Lietuvos kurtus darbus. Bendros scenos pasirodymus vienijančios temos – kraštovaizdžiai, žmogaus santykis su natūralia aplinka ir miestu.

Iš viso „Yaga Gathering“ šiais metais veiks septynios teminės scenos arba erdvės. Sekant shapeshifting idėja, kiekviena scena simbolizuoja tam tikrą kūno dalį. Pavyzdžiui, dirbtuvių erdvė simbolizoja odą, o Pagrindinė scena – širdį. Tokiu būdu keliaudami po festivalio teritoriją, lankytojai kviečiami ne tik patirti ir išgyventi, bet ir transformuotis patys. Ne veltui šiais metais organizatoriai kviečia lankytoją virsti tuo, kuo ji ar jis visuomet norėjo būti, bet niekada neišdrįso.

„Nuolatinis virsmas, formos keitimas yra „Yaga Gathering“ ašis. Prasmė slypi ir pačiame žodyje „yaga“, kuris sanskrito kalba reiškia aukojimą, atsinaujinimą vardan naujų horizontų“, – teigia Antonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pranciškus

pranciškus portretas
šaunuoliai orgai idėjistai, ir toliau likit organiški ir nekomerciniai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių