Vilniaus salsos festivalyje – galimybė pasimokyti šokio meno

  • Teksto dydis:

Jeigu visada svajojote išmokti šokti, tačiau neturėjote tam laiko, artėjantis savaitgalis bus puiki proga tai padaryti.

Dešimtojo Vilniaus salsos festivalio metu specialiai sudarytą pradedančiųjų programą galės išbandyti tiek visiški nešokę, tiek šiek tiek pabandžiusieji.

„Pradedančiųjų programą sudarėme labai kruopščiai: taip, kad kiekvienas galėtų susipažinti ne tik su salsos šokiu, bet ir muzika bei kultūra. Pamokas ves tiek žinomi pasaulyje salsos šokėjai, tiek vietiniai mokytojai“, – pasakoja viena iš festivalio organizatorių Ieva Dadurkaitė.

Su salsa supažindins chatizmatiškasis mokytojas iš Didžiosios Britanijos Moe Flex, lietuvė Aistė Kalabuchova su vyru brazilu Arthuru Gontijo, mokyklos „SalsaSisters“ mokytojai I. Dadurkaitė ir Lukas Knystautas, mokyklos „Salsalovers“ įkūrėja Anna Bagdasarjana, teigiama pranešime spaudai.

„Visi, išbandę pamokas, jau galės drąsiai dalyvauti salsos vakarėliuose. Galiu pasakyti, kad žmonės dažniausiai užsikabina ir po festivalio pradeda lankyti reguliarias pamokas“, – priduria I. Dadurkaitė.

Didžiausiame Baltijos šalyse salsos festivalyje, kuris vyks gegužės 19–23 dienomis, pamokas ves daugiau kaip 20 profesionalių šokėjų iš Kubos, Brazilijos, Jungtinės Karalystės, Lietuvos ir kitų pasaulio šalių. Be to, vakarėlių metu dauguma jų surengs šou pasirodymus.

Ryškiausios jubiliejinio festivalio žvaigždės – Karel Flores iš Niujorko ir jos partneris Marco Ferrigno iš Italijos. Pora iš Olandijos, pasivadinusi „Bachata Passion“, demonstruos įvairių stilių bachatą.

„Labai džiaugiuosi, jog galime pristatyti tokias žvaigždes. K. Flores yra viena geriausių salsos šokėjų pasaulyje, tai – pirmasis jos kartas Baltijos šalyse“, – teigia I. Dadurkaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių