Viešbutis iš jūrinių konteinerių: telpa ir sauna, ir kino teatras

Jūriniais konteineriais po visą pasaulį plukdomos įvairios prekės. Tačiau vokietis Christophas Krause juos sumanė panaudoti ne pagal paskirtį ir iš 86 nebenaudojamų jūrinių konteinerių pastatė viešbutį.

„Dock Inn“ – pirmasis Vokietijoje iš konteinerių suręstas ekonominės klasės viešbutis. Jis pastatytas Rostoko Varnemundės buvusio pramoninio uosto teritorijoje.

86 nebenaudojami jūriniai konteineriai buvo perdirbti ir paversti viešbučio kambariais. Viešbučio direktorius Ch. Krause, kuriam ir kilo mintis pastatyti viešbutį iš jūrinių konteinerių, pasakoja, kad daugelis detalių buvo pagamintos specialiai, o statybos truko septynerius metus.

„Čia stovėjo Varnemundės laivų statyklos sandėlis. Laivų statykla turėjo senas tradicijas ir buvo svarbus Rostoko, vieno iš Hansos miestų, darbdavys. Norėjome kaip nors atspindėti šią tradiciją“, – sako Ch. Krause ir pažymi, kad projektuotojai norėjo išsaugoti grubų pramoninių pastatų žavesį.

Jūriniai konteineriai yra maždaug dviejų metrų pločio ir dvylikos metrų ilgio, todėl tokio viešbučio kambariai kiek neįprastai „ištempti“. Tačiau vietos čia užtenka ir nedideliam vonios kambariui su dušo kabina.

Viešbutyje „Dock Inn“ yra 188 lovos, naktis bendrame kambaryje kainuoja nuo 19 eurų. Yra ir liukso kambarių, kurie padaryti suvirinus du konteinerius. Iš visų kambarių atsiveria vaizdas į pramoninį Varnemiundės uostą.

„Mūsų tikslas buvo patenkinti aktyvų poilsį mėgstančių žmonių poreikius. Pastebėjome, kad dabar žmonės nori visai kitokių pramogų nei prieš kelerius metus“, – tikina viešbučio direktorius, pasirūpinęs, kad laisvalaikiu jo svečiams nepritrūktų užsiėmimų.

Čia galima rasti laipiojimo sieną, ant viešbučio stogo įrengta sauna, yra net viešbučio kino teatras – daugybė galimybių tiek jaunoms porelėms, tiek šeimoms su vaikais ar jaunimo grupėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių