Vienas iš J. Bartaškienės laimės receptų – jokių samdytų namų tvarkytojų

  • Teksto dydis:

Žinoma trenerė, televizijos projektų dalyvė Joana Bartaškienė jau daugelį metų iki lapkričio valgo tik savo augintus pomidorus. Beje, į jos namus nėra įžengusi jokia samdyta tvarkytoja.

Buitis greta koja kojon eina su meile sau. Tačiau kaip žinoma moteris tvarkosi ne tik su buitimi, bet ir su jausmais? 

Dar jaunystėje, puikiai pamena Joana,  paslapčia nuo vyrų su draugėmis ji pietaudavo restoranėliuose. Jos devizas visada buvo paprastas – reikia gyventi čia ir šia diena, gal rytoj naujos suknelės jau ir nebesinorės, o gardaus patiekalo nebegalės suvalgyti.

„Anksčiau moterys sau gailėdavo, o vyrams – ne. Tai tuos vyrus išpuošė ir tie – pas kitą išsipuošę išeidavo. O aš ne. Ir vyras turi būt tvarkingas, bet moteris sau truputėlį daugiau turi skirti“, – pasakoja Joana, pripažįstanti, jog meilę sau jai išugdė dar tėvai.

Anksčiau moterys sau gailėdavo, o vyrams – ne. Tai tuos vyrus išpuošė ir tie – pas kitą išsipuošę išeidavo. Manau, kad ir vyras turi būt tvarkingas, bet moteris sau truputėlį daugiau turi skirti.

„Labai norėjau, kad namuose būtų jauku, juk nesvarbu, ar ten brangūs paveikslai, vazos, indai. Visi mano indai naudojami čia ir dabar. Viską reikia daryti čia ir dabar, nes nežinai, ar rytoj prabusi”, – sako Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė, į sportą vaikystėje atėjusi iš baleto.

Dar mokyklos metais Joana tapo sporto meistre, o iš jos tuomet pelnytų 150 diplomų tik du buvo ne pirmos vietos: „Turėjau būti pirma“, – šypsosi žinoma trenerė, už palaikymą pirmiausia dėkinga savo tėvams.

Tačiau moteris prisipažįsta visą gyvenimą buvusi labai impulsyvi. Nors buvo metas, kai norėjo save kiek perauklėti. Ir netgi stengėsi elgtis taip, kaip kitos, jai patikdavusios: „Man patikdavo santūrios moterys, ateina į svečius ir sėdi pasitempusios, tik galvą į vieną pusę, į kitą, ir aš galvoju, vieną sykį taip padarysiu. Bet kai aš taip pradėjau vienam baliuje, visi ėmė šnibždėti – kas tai Joanai, gal serga, ir aš vėl  – chi chi – ir mano inteligentiškumas baigėsi. Sakau, aš esu sportininkė ir jei kartais aš ką nors netaktiškai pasakau, tai iš savo spirgėjimo, iš savo vidinio jausmo, kurį man tėtis ir mama sukrovė. Gal tas mane ir veža į priekį, bet kartais būna ir negražu. Ką darysi“, – kvatoja žavinga moteris, atvirumu pakerinti kiekvieną, su ją bendraujantį.

Ir apie savo amžių ji kalba taip pat paprastai ir atvirai: „Kaip man bus 70, su bikiniu išeisiu, tikrai. O jeigu prastai atrodysiu, chalatuką užsimesiu, – švyti Joana, juokaujanti, jog galbūt ir tuomet niekas nuo jos nenusuks akių. – O paskui nežinau, kaip sveikata klostysis. Gal ir 80, ir 90-ties gerai jausiuos, reikia tikėti, o kodėl gi ne?“

Žinanti, ką reiškia mylėti, Joana pripažįsta 30 metų gyvenanti kaip karalienė. Ir nors anksčiau buvo visko, moteris niekada sau neleisdavo pasiduoti tamsioms mintims. Nieko nesigaili ir antrą kartą gyventų lygiai taip pat: „Senjoros dėvi klasiką, gražu, bet aš blogai jaučiuosi. O kai užsidedu mini, esu sportiška. Kam  vasarą vaikščioti ilgais sijonais, moterys, rodykime vyrams kojas su šortais. Kai sako – negražūs keliai,  galvoju, palaukit, ateis laikas ir jums, jaunesniems, atsiras tokie patys keliai. Mano vyras visada mato, kaip  apsirengiu, ir sako man komplimentus. Tikina, nėra šiuose namuose jaunesnės ir gražesnės”, – pasakoja J. Bartaškienė.

Apie meilę bet kuriame amžiuje, apie jausmus sau ir gebėjimą žvelgti į gyvenimą pozityviai – su J. Bartaškiene „Stiliuje” rugsėjo 8 d. 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale lrt.lt Vedėja Violeta Baublienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varvara

varvara portretas
zmogus gime meileje todel ir laiminga

Anonimas

Anonimas portretas
Sugadinai Staselei gyvenimą,tai nėra ką ir pasakyti apie tave,ir nesireklamuok. Man pamačius tavo veidą ekrane ar laiktaštyje biauriuosi,nes savo laimės nesukursi ant kitų pamatų. Gėdikis

Zita

Zita portretas
Žavi,puikiai atrodanti moteris,mokanti džiaugtis gyvenimu,sveikinu,sėkmės ir toliau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių