„Victoria's Secret“ angelai lietuvaitės turės palaukti

25-erių kaunietė Agnė Stankūnaitė-Dagilė "stop" mygtuką nuspaudė būdama modelių pasaulio viršūnėje, kai pelningi pasiūlymai keitė vienas kitą. Ar taip būna? Būna. Kai į gyvenimą įžengia meilė.

Savo grožiu nesipuikuoja

Graži, mintyse konstatuoju. Ne tik nuotraukose ir ne tik meistriškai pagražinta makiažo specialistų. Nesusilaikydamas vyrišku žvilgsniu įvertinu 175 cm ūgio 54 kg svorio moters figūrą, tamsiai rudus plaukus, energija spinduliuojančias mėlynai pilkas akis ir prisimenu užsienio modelių agentų žodžius: "Atrankoje išvydę Agnę, kitų mes jau nenorime."

Tačiau vos už metro ant sofos savo namuose sėdinti jauna moteris grožiu nesipuikuoja. Putlios jos lūpos nesirauko it išpaikintos blondinės.

Nuo šešiolikos modeliu dirbusi Agnė, apkeliavusi daugelį pasaulio šalių, metus gyvenusi Niujorke, Paryžiuje, greičiau primena gatvėje sutiktą su draugėmis čiauškančią besišypsančią studentę, o ne kai kurias nosis užrietusias Lietuvos turčių drauges, besirungiančias naujais kailiniais ar automobiliais.

Uždirbdavo solidžius pinigus

Nutraukta jos karjera turi kaltininkę. Meilę. Ir jos vaisių: jaunos moters prisimerktų akių žvilgsnis nukrypsta į miegamąjį, kur miega 1,5 mėnesio dukrelė Smiltė.

"Oi, nesigailiu, nė truputėlio!" – nuoširdžiai purto ilgus plaukus, o akys išdavikiškai patvirtina – nemeluoja.

"Tavo vyras, – provokuoju Agnę, – pasiturintis verslininkas... Sugundė patogus gyvenimas ir dideli pinigai?"

"Ne, aš pati uždirbau pakankamai pinigų, – sako be pompastikos. – Mačiau daug prabangos, patikėk, ir modelių pasaulyje sukiojasi daug itin turtingų vyrų."

Tuo neabejoju. Kas nežino, kad prabangiose, milijonus kainuojančiose jachtose, elitiniuose naktiniuose klubuose ar įvairiose reprezentacijose modelius supa ir keliasdešimt metų vyresni, vieniši jas medžiojantys multimilijonieriai.

"Tačiau nejau tai – gyvenimo esmė? – retoriškai klausia Agnė. – Turiu puikų pavyzdį – savo tėvus, visada norėjau šeimos, žmogaus greta, gerų tarpusavio santykių, jų tobulinimo ir supratimo."

Neabejoju ir dėl jaunos moters uždarbio: ne vienas komercinis užsakymas jos sąskaitą papildė keliasdešimčia tūkstančių, o vien pusmečio darbas 2007-aisiais itin populiarioje italų televizijos laidoje "Ciao Darwin" – 150 tūkstančių eurų.

Italai varvino seiles

Madre Natura – Motina gamta arba grožio įsikūnijimas. "Ciao Darwin" laidoje (taip, toje pačioje, kur epizodinį vaidmenį atliko dvi blondinės lietuvės Jurgita Tvarijonaitė ir Skaistė Steikūnaitė) Agnės pasirodymas sukėlė temperamentingų italų vyrų susižavėjimą.

Žvelgiu "Youtube" svetainėje į seksualiai atrodantį modelį iš Lietuvos ir italų reakciją: vienas griebiasi už galvos, kitas vėdinasi kaklaraiščiu, trečias nosinaite šluostosi prakaitą. Ir visi, ryte rydami akimis, atrodo, tuoj Agnę čiups į glėbį.

A.Stankūnaitė-Dagilė tik juokiasi iš perdėto italų teatrališkumo, tačiau po akimirkos, prisimindama darbą televizijos laidoje, pripažįsta: "Buvo nelengva."

Tuomet kaunietė gyveno Niujorke. Vėlai vakare išskridusi iš Jungtinių Valstijų, Italijos sostinę vietos laiku pasiekdavo ryte. Vairuotojas veždavo į viešbutį, ten Agnė užkąsdavo, persirengdavo ir skubėdavo į studiją.

Filmavimas trukdavo nuo 20 val. iki 1–2 val. nakties. Tada – vėl į viešbutį, pora valandų miego ir – paskubomis į oro uostą: laukdavo ankstyvas 8 val. skrydis atgal.

Ir taip – kas savaitę. O Niujorke laukdavo intensyvus darbų maratonas. "Prieš paskutines laidas iš nuovargio vos neverkdavau", – prisimena A.Stankūnaitė-Dagilė.

Baigė vadybos fakultetą

Prabangūs vakarėliai, linksmybės su turtuoliais. Arba darbas prieš fotografą be pertraukos po 6–8 val., lyjant ir sningant, kartais nuo saulėtekio iki saulėlydžio, tvoskiant karščiui, studijoje, statybose ant metalinių sijų ar polių, figūros priežiūra ir investavimas ne tik į kūną, bet ir žinias.

"Modeliai gali pasirinkt ir paviršutinišką gyvenimą, ir atkakliai dirbti", – viešos paslapties neslepia Agnė. Metais pagreitintu kursu baigusi Kauno technologijos universiteto Vadybos fakultetą ir tik tuomet šimtu proc. pasinėrusi į modelio darbą, anglų, prancūzų ir rusų kalbas mokantis moteris stengėsi turtinti savo žinių bagažą.

"Užsakovai perka ne tik kūno centimetrus ar išvaizdą, bet ir bendravimą, darbštumą, charizmą. Išprusimas, išsilavinimas yra pagrindas po kojomis. Modelio darbas – trumpalaikis blykstelėjimas. O kai būsi šiame darbe nebereikalinga – ką tada veiksi?" – klausia Agnė.

Ji neslepia, kad Lietuvoje kartais gėda prisipažinti, kad esi modelis. "Tačiau, – kalbu, stebėdamas reakciją, – ne iš piršto laužta, kad nemažai šių merginų nėra protingos, juolab kad dirbti jos pradeda keturiolikos ar net trylikos metų."

"Negalima iškart spręsti apie žmones pagal profesiją, – gina merginas A.Stankūnaitė-Dagilė. – Bet taip, yra ir daug neišsilavinusių, kurios prakalbusios priverčia griebtis už galvos. Dauguma jų, pavyzdžiui, besistengiančios iš skurdo ištrūkti jaunutės brazilės, nesimokiusios net mokykloje."

FHM pozavo apsinuoginusi

Niujorkas, Paryžius, Milanas, Tokijas, Londonas, Osaka, Stambulas, Majamis, Atėnai, Antananaryvas.

Darbas su Calvinu Kleinu, "Elle" žurnalo viršelis, JAV apatinio trikotažo "Lemystere", prancūzų drabužių "Celine", kosmetikos ir kūno priežiūros produktų "Redken", "Schwarzkopf", "Algida", "Head and Shoulders", "Braun" ir daugelio kitų prekės ženklų kūnas ir veidas.

Agnės darbų ir aplankytų vietų sąrašą galima tęsti, tačiau provokuodamas primenu pozavimą vyrų žurnalo FHM viršelyje. Šypsosi: "Iki to laiko dauguma mano nuotraukų buvo kuklios. Norėjau pakeisti stilių, atrodyti seksualiai, juolab kad nuotraukos buvo subtilios, o pozavau žinomam fotografui."

Ne, "Playboy" ir kitiems erotiniams žurnalams, kurių pasiūlymų ji iškart sulaukė, Agnė nepozuotų. Už solidų mokestį ji atsisakė reklamuoti ir prestižinio apatinio trikotažo "Lemystere" liniją, pristatančią rafinuotas, prabangias erotines prekes: "Kas kita būtų "Voque" žurnalas, kuriame apsinuoginimas – ne gundymas, o menas."

Visur lydėjusi daina

Taip ir nepradėtos planuotos dar vienos studijos Paryžiuje, neįgyvendinta modelio svajonė demonstruoti "Victoria's Secret" apatinius, nors Agnė jau buvo pakviesta į atranką.

Kuo ją sužavėjo vyras Nemunas, kad ji pasakė "stop" savo planams ir svajonėms?

Ploni Agnės pirštai su tvarkingais, neilgais, prancūzišku manikiūru puoštais nagais žaidžia kavos puodelio ąsele: "Tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Jis pamatė nuotrauką, gavo kontaktus. Ilgai susirašinėjome elektroniniais laiškais, kalbėjomės telefonu. Modelių pasaulyje daug gražių kaukių, prabanga besipuikuojančių turčių, dirbtinių šypsenų. O jis – paprastas, nuoširdus, žmogiškas."

Ir, tęsiu, taip pat, kaip ir ji, mėgsta grupę "Pelenai" bei Barbros Streisand ir Bryano Adamso kartu atliktą dainą "I finally found someone"? "Aha, – šypsosi Agnė, – ši daina mus lydėjo visur."

Modelio karjerą tęs?

Mes nekalbame apie "Moet et Chandon" šampaną, eršketų ikrus, sabalų kailinius. Pompastika nėra jos vertybė. Svarbiausia, tikina Agnė, – šiltos emocijos, tarpusavio santykiai, žmogiškumas. Bet, pastebi, ar reikia tai įrodinėti? Svarbiau, kaip tave vertina artimiausi žmonės, draugai.

Ar ji norėtų, kad užaugusi dukra Smiltė taptų modeliu? Moteris gūžtelėja pečiais: tai bus jos gyvenimo pasirinkimas. Svarbu, koks žmogus ji užaugs. Tačiau nieko blogo tame nemato. "Modelio darbas, – sako Agnė, – praplėtė pasaulėžiūrą, galėjau pakeliauti, sutikau daug įdomių žmonių. Svarbu, kaip tave išauklėjo, koks tavo požiūris į gyvenimą."

"Bet palaukite... – po pauzės nusijuokia energinga ir veikli moteris. – Man dar tik 25-eri. Savęs modelio darbe nenurašau. Ir vieną kitą užsakymą būtinai priimsiu. Tikiuosi, įgyvendinsiu modelio svajonę."

Žemiškieji "Victoria's Secret" angelai? Šiame prabangių apatinių drabužių šou ji tikisi dar pasirodyti? Taip, šypsosi.

Bet šie angelai kiek palauks. Agnė – irgi.


Šiame straipsnyje: Victoria's secret

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
istekejo uz jau padeveto vyro, buvusiojo.... nematau ko cia girtis i viesai bezdetis, kad vedusi vyra nuviliojo?! tokioms pragaras ruosiamas, o astai dagilienei puiki proga teismui pateikti naujus dokumentus kad vyras vis dar buves santuokoje rase kitoms ir mergino kitas. ... straipsnis ape dura, totolia

dienikas

dienikas portretas
dangiško grožio moteris. ir labai šilta šypsena. tikras modelis

smile

smile portretas
gyveni NewYorke, dirbi Romoje... jo cia tai gyvenimelis ;)
VISI KOMENTARAI 18

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių