Vestuvių planuotojos K. Kaikarienės byloje padėtas taškas?

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, savo asmeninėje „Facebook" paskyroje paviešinusi nuotraukas iš ieškovų vestuvių, teisės į jų privatų gyvenimą nepažeidė.

Teismo vertinimu, sutuoktiniai Andrius ir Indrė Bogdanovičiai, suteikdami teisę fotografuoti jų vestuves, turėjo numanyti, kad nuotraukos bus skelbiamos. Jie žinojo, kad renginių organizatorė viešina jos organizuojamų švenčių nuotraukas, todėl, jeigu nenorėjo viešumo, turėjo tai aptarti su organizatore ir susitarimą įtvirtinti.

Taip pat teismas pažymėjo, kad iš „Facebook" paskyroje publikuotų nuotraukų, kuriose matoma tik šventės aplinka, niekas negalėjo identifikuoti, kokių konkrečių žmonių šventė užfiksuota. Nuotraukų komentaruose nėra užuominų, kieno šventė organizuojama. Taigi, iki vestuvių paskelbtose nuotraukose nėra atskleista sutuoktinių privataus gyvenimo detalių, plačiajai visuomenei nebuvo duota užuominų, kad tai – būtent šių konkrečių žmonių vestuvių šventei papuošta aplinka. Nuotraukose neatskleista konkrečių sutuoktinių privataus gyvenimo detalių, šventė nekomentuojama ir neaptarinėjama. Nenustatyta ir tai, kad renginių organizatorė turėjo tikslą atskleisti šias detales ar sukelti visuomenės susidomėjimą sutuoktiniais.

Vestuvių, kurios vyko Italijoje, aplinkos nuotraukos buvo publikuotos ir žurnale „Žmonės", o vestuvių floristui taip pat buvo duotas leidimas nuotraukas paviešinti.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pinigai

pinigai portretas
irgudrumas daro savo....

kaunietis

kaunietis portretas
Manau,kad Kaikarienei reikia reklamos kaip ir kitiems,kad ji būtų matoma girdima pirmuose puslapiuose.Labai jau daznai raso apie ja, pati daug reklamuojasi, manau kad garsaus gydytojo žmonai reikia baigti nemokama reklama ir nedaryti gedos.

Petras

Petras portretas
Kas tokie tie Bogdanovičiai ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių