Venecijos karnavale skamba „Angelo skrydis“

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių puotautojų su kaukėmis ir laikmečio kostiumais sekmadienį susirinko Šv.Morkaus aikštėje pasižiūrėti tradicinės Venecijos karnavalo atidarymo ceremonijos „Angelo skrydžio“.

Skambant 12-ajam laikrodžio dūžiui iš Šv. Morkaus varpinės, Claudia Marchiori (Klaudija Marčiori) grakščiai nusileido nuo garsiojo pastato, 80 metrų aukštyje virš minios pritvirtinta prie lyno.

Leviatano violetinės spalvos suknele su oranžiniais sparnais pasidabinusi moteris virš susirinkusių žiūrovų pagal 1989 m. amerikiečio roko muzikanto Chriso Isaako (Kriso Aizeko) sukurtos dainos „Wicked Game“ melodiją barstė blizgučius ir konfeti.

Manoma, kad iki vasario 28 d. truksiantis karnavalas prasidėjo 1162 m. po karinės pergalės. Ne vieną dešimtmetį karnavalas nebuvo rengiamas, tačiau tradicija atgaivinta 1980 m.

Šiemet renginyje buvo sustiprinta apsauga, tad žmonėms buvo sudėtinga per kanalų ir tiltų tinklą pasiekti miesto centrą.

„Įsivaizduoju, kad kai kuriems turistams, nežinantiems ko tikėtis, tikriausiai buvo nelengva pasiekti šią didingą miesto dalį“, - naujienų agentūrai AFP pasakojo su drauge iš Latvijos į karnavalą atvykęs italas Michele (Mikelė).


Šiame straipsnyje: Venecijakarnavalaskaukės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių