Vasarį „LRT Opus Ore“ skambės rokas ir kumbija

  • Teksto dydis:

Radijo stotis LRT Opus tęsia koncertų seriją „LRT Opus Ore“ ir vasario mėn. kviečia klausytis net dviejų įdomių grupių.

Vasario 9 dieną studijoje svečiuosis rokeriai „Movo“, visai neseniai pristatę savo antrąjį albumą „Kalnuose”. Koncertui vaikinai ypač rimtai rengiasi – jo metu gyvą, nenudailintą, savotiškai „purviną“ roko skambesį papildys specialiai šiam įvykiui sukurtos vaizdo projekcijos.

Linas Kubekas (bosinė gitara, vokalas), Augustas Masevičius (gitara), Tomas Simanavičius (gitara) ir Mantas Tamulionis (mušamieji) koncertuoti kartu pradėjo dar 2011-aisiais ir ryškiai atsiskleidė jaunųjų atlikėjų konkurse „Garažas“. Po jo iškart sekė pasirodymai daugelio didžiųjų Lietuvos ir kaimyninių šalių muzikos festivalių scenose. Netrukus „Movo“ buvo įvertinti ir nominuoti alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė 2012“ kaip geriausia roko grupė. Po sėkmingo starto išleistas debiutinis albumas „Mano Aš“.  Pasak vaikinų, nenorėdami likti vieno albumo grupe, praėjus daugiau nei trejiems metams išgrynino antrąjį savo darbą, kurio ir bus galima pasiklausyti koncerte.

 

O vasario 13 dieną „LRT Opus Ore“ bus labai karšta, nes „Parranda Polar“ kvies klausytis Pietų Amerikos karštinės – kumbijos (cumbia). Vaikinų trio įsitikinę, kad šiam skambesiui abejingais likti tiesiog neįmanoma – jo nuoširdumas verčia šypsotis ir šokti. Tad studijoje šį kartą niekas nesėdės – „Parranda Polar” skelbia šokius!

Vaikinų istorija egzotiška – Adomas Koreniukas pirmasis užsikrėtė šios muzikos stiliumi keliaudamas ir gyvendamas Peru. Būtent ten jis sutiko ir Vytautą Puidoką. Vėliau bičiuliai į komandą pasikvietė dar vieną narį Joną Narbutą ir įkūrė grupę „Parranda Polar“, kurios pavadinimas reiškia „poliarinės smagybės“.

Viename interviu Adomas yra pasakojęs, kad jam kumbija – pajūrio kaimelis, asiliukai, futbolo kamuolį gainiojantys vaikai, kortomis lošiantys atsipalaidavę žvejai... Kitaip tariant – tyras, paprastas, nuoširdus, labai geras jausmas: „Mūsų tikslas, kad klausytojai visa tai pajustų ir koncerto metu.”

Dabar trijulė keliauja per Lietuvą ir kitas šalis su armonika, gitara bei mušamaisiais ir cumbia muzikos garsais.

Koncertai bus filmuojami ir tiesiogiai transliuojamas per LRT Opus, vėliau perkeliami į televiziją ir internetą. Visus LRT Opus koncertus galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių