Vasarį Lietuvoje – perspektyvios britų grupės „Blossoms“ koncertas

  • Teksto dydis:

2017 m. vasario 23 d. sostinės menų fabrike „Loftas“ pirmą kartą Lietuvoje koncertuos jauna ir talentinga britų grupė „Blossoms“, kuriai muzikos profesionalai žada puikią pasaulinę karjerą.

Vos prieš trejus metus susikūręs indie pop stiliaus muziką grojantis kolektyvas šiemet išleido savo debiutinį albumą ir jau raško ankstyvosios šlovės vaisius – albumas net dvi savaites karaliavo pirmoje vietoje Didžiosios Britanijos topuose, dainos „Charlemagne“ vaizdo klipo peržiūrų skaičius internete artėja prie pusantro milijono, o didžiulis žiniasklaidos dėmesys ir gerbėjų meilė pranašauja „Blossoms“ svaigią ateitį pasauliniame muzikos olimpe.

Mes – iš Stokporto!

2013 m. susibūrusį kolektyvą sudaro penki nariai: Tomas Ogdenas (vokalas, gitara), Charlie Saltas (bosinė gitara, vokalas), Joshas Dewhurstas (gitara, perkusija), Joe Donovanas (mušamieji), Myles Kellockas (klavišiniai, vokalas). Nors jų gimtasis miestas Stokportas yra vos 10 km nutolęs į pietryčius nuo Mančesterio, bet jie vis vien nori vadintis grupe iš Stokporto. Ir tai visai netrukdo ambicingiems muzikantams lygiuotis į geriausius iš geriausiųjų: „The Smiths“, „The Stone Roses“, „Oasis“.

Grupė „Blossoms“ tik iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg tipinė pradedančioji britų komanda. Tačiau skirtingai nuo panašių kolektyvų, „Blossoms“ jau gali įsirašyti į savo biografiją pirmąją vietą Anglijos ir Škotijos grojaraščiuose, itin gerus muzikos žurnalo „New Music Express“ (NME) atsiliepimus bei garbę atsidurti 2016 m. BBC „Sound Of“ naujųjų grupių lentelės viršūnėje.

Grupės nariai, gyvendami artimoje vienas kito kaimynystėje ir besimokydami vienoje mokykloje, iki šiol repetuoja vieno iš savų giminaičių sandėlyje – tame pačiame, kuris yra pavaizduotas jų debiutinio albumo „Blossoms“ viršelyje. Nors šis pirmasis darbas pasaulio šviesą išvydo tik šių metų rugpjūčio 5 d., grupė yra pasiruošusi leisti ir antrąjį albumą, kuriam jau yra įrašiusi penkiolika dainų. Jie nesikuklina pasakyti, kad save laiko populiariosios muzikos grupe ir atėjo į muzikos pasaulį ilgam. Ir jų išties sėkmingas debiutas verčia tuo patikėti! 

Taigi „Blossoms“ verta pamatyti ir išgirsti būtent dabar, kitaip teks graužtis – juk šiandien juos jau atpažįsta gatvėse visoje Britanijoje, o rytoj jie bus žinomi visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių