„Vario audros“ finale pirmąja vieta dalijasi du orkestrai

Pučiamųjų orkestrų konkursas „Vario audra” keliauja link finišo tiesiosios – penktadienio vakarą įvyko muzikinio projekto finalas. Jame pirmąja vieta pasidalijo du orkestrai, tačiau kitiems finalininkams nusiminti nereikėtų – konkurso nugalėtojas bus išrinktas po savaitės vyksiančiame superfinale.

Bendra lentelė:

Vaida Genytė ir „Valery Brass“ – 19 balų

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ – 19 balų

Ieva Jotkelaitė – Asočakova ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 18 balų

Česlovas Gabalis ir „Oktava“ – 17 balų

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 15 balų

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 14 balų

Žiūrovų balsai:

Vaida Genytė ir „Valery Brass“ – 20 197 balsai

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ – 19 200 balsų

Ieva Jotkelaitė – Asočakova ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 17 798 balsai

Česlovas Gabalis ir „Oktava“ – 17 418 balsų

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 13 915 balsų

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 4367 balsai

Komisijos balai:

Ieva Jotkelaitė-Asočakova ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras – 15 balų

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ – 15 balų

Česlovas Gabalis ir „Oktava“ – 15 balų

Vaida Genytė ir „Valery Brass“ – 14 balų

Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“ – 14 balų

„DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras – 13 balų

Siekdami pelnyti komisijos ir žiūrovų palankumą, dalyviai demonstravo savo išradingumą – vienas kolektyvas į sceną atsivežė gaisrininkų mašiną, o kitas visus nustebino gyvu kalnu iš šokėjų.

Orkestrų pasirodymus vertino komisija, kurioje – Valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ vadovas Ugnius Vaiginis, operos solistas Edmundas Seilius ir aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Finale pirmasis pasirodęs Vilijos Matačiūnaitės vadovaujamas orkestras „Vario kirtis“ dainą „Rollin“ atliko kartu su dainininke Baiba Skurstene-Serdiuke.

„Po lyrinės įžangos prasidėjęs energingas džaivas nuteikė optimistiškai. Sukūrėte dramą, tik pūtikai turėtų labiau įsiklausyti į būgnininkus“, – pirmąjį pasirodymą komentavo U. Vaiginis.

Jam pritarė ir E. Seilius, sakydamas, kad pritrūko ne tik aštrumo, bet ir solo partijos. „Bet kūrinys – puikus, geras rokenrolas, puikiai apsiėjote be gitarų“, – gyrė jis. O K. Kazlauskaitė prisipažino, kad visada džiaugiasi matydama įsitraukusį į kūrybą jaunimą. „Bet reiškiu užuojautą artimiesiems ir kaimynams, kurie turėjo išklausyti visus kūrybinius bandymus“, – juokavo aktorė.

„Vario kirtį“ scenoje pakeitė VU orkestras „Oktava“ su Česlovu Gabaliu priešakyje. Finalui jie pasirinko gerai žinomą kūrinį „Welcome to the Jungle“. „Atrodė, kad kunkuliavo visa studija, orkestras buvo nuostabus, o Gabalis – ne aukso gabalas, o visas luitas, visus užkrėtęs savo atlikimu.  Pasirodyme buvo juntama nepaprasta vienybė ir energetika“, – komplimentų negailėjo K. Kazlauskaitė.

„Tai buvo kažkas panašaus į miuziklą. Patekau į visai kitą dimensiją, ten, kur nesitikėjau. Pranokote patys save, ir tai – praeitų metų darbo rezultatas“, – sakė U. Vaiginis.

„Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ vadovaujamas „Pajiešmenių Brass“ orkestras komisiją vėl stebino savo originalumu ir išradingumu. Finale kolektyvas atliko dainą „Gaisrininkų rokenrolas“, o jos metu į sceną įvažiavo improvizuota gaisrininkų mašina.

„Galvojau, kad pučiamųjų orkestras gali tik pūsti ir žygiuoti. Bet kai pamačiau tokį etiudą, sceninį vaizdelį, tiesiog netekau žado. Kiekvieną kartą jūs būnate kitokie, įvairūs, išradingi. Jūs – nuostabūs“, – komplimentus žarstė aktorė.

U. Vaiginis patikino, kad yra įsimylėjęs šį kolektyvą, nes po kiekvieno pasirodymo jis lieka nustebintas. „Jūs labai rimtai darote, iš pažiūros, nerimtus darbus. Nuotaika – kosminė, pasirodymo metu miriau iš juoko“, – orkestrą gyrė ir E. Seilius.

Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras kartu su grupe „DAR“ atliko kūrinį „Ain‘t No Mountain High Enough“. Pasirodymo metu orkestrui talkinę šokėjai sukūrė gyvą kalną iš žmonių.

„Puikus trimatis vaizdelis. Labai džiaugiausi šokėjais, kurie tapo išskirtine šio pasirodymo detale. O šis ketvertukas – lietuviška „ABBA“. Tačiau orkestrui energijos pritrūko“, – tikino U. Vaiginis.

Jam antrino ir E. Seilius: „dainininkų ketvertukas – stiprus, bet prieš jį atsilaikyti orkestrui buvo sunku. Jis liko trečiame plane, po dainininkų ir šokėjų.“

Kūrinį „Moves Like Jagger“ atliko S. Šimkaus konservatorijos orkestras. „Maloniai nustebino fleitos solo kūrinio pradžioje, bet man pritrūko orkestro spalvų. Kitą kartą siūlyčiau pasirinkti stipresnį kūrinį, kur geriau girdėtumėte save kaip orkestrą“, – patarimus dalijo E. Seilius.

Su juo sutiko ir U. Vaiginis. „Visada iš jūsų tikiuosi truputėlį daugiau, nei padarote. Turite kelti sau aukštesnius reikalavimus. Vokalistė – puiki, bet finaliniame pasirodyme smogiamosios jėgos pritrūko“, – įsitikinęs pučiamųjų orkestro vadovas.

Paskutinis į sceną žengė pats jauniausias projekto orkestras – „Valery Brass“ – kartu su Vaida Genyte. Jų pasirodymas komisijos narę K. Kazlauskaitę sujaudino iki ašarų. „Noriu padėkoti už taip puikiai atliktą lietuvišką kūrinį. Negaliu atsidžiaugti mažaisiais pūtikais, kurie buvo tokie pasitempę ir susikaupę. Jūs – nuostabūs“, – susigraudinusi kalbėjo aktorė.

„Pirmiausia noriu padėkoti vadovui, subūrusiam tokį kolektyvą. Yra didesnių miestų, kurie yra nepajėgūs turėti orkestrą, tad šie miestai gali pavydėti Rūdiškėms. Labai linkiu mažiesiems orkestrantams nepalikti to, ką pradėjo“, – sakė operos solistas E. Seilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių