„Vario audra”: ar Violeta ir Vilius Tarasovai nusileis mažų miestelių muzikantams?

  • Teksto dydis:

Visą sezoną LRT televizijos eteryje skambėjo griausmingi varinių pučiamųjų orkestrų koncertai – skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių muzikantai varžėsi projekte „Vario audra“. Jau šį penktadienį didžiajame finale tiesioginės transliacijos metu paaiškės, kuris neprofesionalus orkestras užsitarnavo daugiausiai žiūrovų simpatijų.

Projektui įsibėgėjus greitai tapo akivaizdu, kad miestų dydis jų orkestrų sėkmės tikrai nelemia. Vienu iš lyderių greitai tapo Pajiešmenių kaimo orkestras bei vos daugiau kaip 2 tūkstančius gyventojų turintis Rūdiškių miestelis. Jo orkestras, koncertavęs kartu su Vaida Genyte, projekte buvo ir jauniausias – didžioji dalis narių vis dar yra moksleiviai, o jauniausiam pūtikui – vos devyneri metai.

Nors Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos orkestras, rengęs savo pasirodymus kartu su Viliumi ir Violeta Tarasovais, nuo pat pradžių sulaukdavo puikių komisijos vertinimų, panašu, kad artėjant finalui mažieji miesteliai prieš gerokai daugiau patirties turintį orkestrą ėmė įgyti pranašumą.

Projektas sumušė ir vedėjų rekordą – iš viso jų per sezoną Gabrielės Martirosianaitės pašonėje pasikeitė net septyni scenos partneriai. Kartais apie naują ekrano partnerį G. Martirosianaitė sužinodavo likus vos valandai iki filmavimo pradžios. Šį kartą finalą ji ves kartu su Marijumi Žiedu.

Finalinėje kovoje paaiškės, kuris iš likusių šešių orkestru džiaugsis garbingu apdovanojimu. Pajiešmenių „Brass“ pasirodys su grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Vilniaus universiteto „Oktava“ – su Edgaru Lubiu, Rūdiškių „Valery Brass“ – su V. Genyte, Pabradės fanfarinis orkestras – su grupe „DAR“, S. Šimkaus  konservatorijos orkestras su Violeta ir Viliumi Tarasovais, specialiai projektui suburtam orkestrui „Vario kirtis“ vadovaus Vilija Matačiūnaitė.

Ar mažieji Lietuvos miesteliai nurungs garsios konservatorijos auklėtinius, o gal triumfuos vos prieš projekto startą socialiniuose tinkluose suburtas orkestras? Projekto „Vario audra“ superfinalas – jau šį penktadienį 21:00  per LRT TELEVIZIJĄ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių