89-ojo LRT sezono atidaryme dalyvavo ir R. Meilutytė

  • Teksto dydis:

Rudenišką trečiadienio vakarą Valdovų rūmuose susirinkusiems garbingiems svečiams, valstybės vadovams, garsiems kultūros atstovams, politikams ir verslininkams, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija pristatė naująjį sezoną.

„Tai, kuo didžiuojamės!“ – tokiu šūkiu visuomeninis transliuotojas pasitinka jau 89-uosius savo gyvavimo metus.

LRT ir toliau transliuos reikšmingiausius renginius Lietuvai ir jos žmonėms, informuos visuomenę apie svarbiausius įvykius ir naujienas. Taip pat eteryje daugės laidų kitomis kalbomis, skirtų Lietuvos mažumų ir užsienio žiūrovams, o sausio 1-ąją LRT programa žiūrovus pasitiks jau be reklamos.

Iškilmingame atidarymo koncerte, kurį LRT televizijos žiūrovai galės pamatyti jau rugsėjo 7 dieną 21 val., koncertavo orkestras „Vilniaus sinfonietta“, kuriam dirigavo Vyrautas Lukočius, o žinomiausi LRT vedėjai susirungė protmūšyje.

Protmūšis – ne atsitiktinė vakaro tema. Didžioji naujojo LRT televizijos sezono naujiena – brangiausias ir didžiausias visų laikų intelektinis TV žaidimas Lietuvoje „Auksinis protas“, kurio nugalėtojas ne tik bus paskelbtas Lietuvos auksiniu protu, bet ir laimės išskirtinį prizą – kelionę aplink pasaulį. Prie laidos vedėjų vairo stos TV žaidimų Lietuvoje pradininkas Arūnas Valinskas ir žinomas žurnalistas, rašytojas ir TV laidų vedėjas  Andrius Tapinas.

Lietuviškų serialų gerbėjų laukia maloni staigmena – LRT eteryje pasirodys naujas lietuviškas serialas „Meilė kaip mėnulis“. Tai – nuotaikinga istorija apie tikrą meilę ir meilę iš išskaičiavimo, apie tikrus draugus ir draugus „iš reikalo“. Serialo siužetas numes paslapties šydą nuo mitais apipinto televizijos užkulisių pasaulio ir atskleis intrigų kupinus televizijoje dirbančių žmonių gyvenimus. Aktoriai – Mykolas Vildžiūnas, Justė Zinkevičiūtė, Justina Nemanytė, Sigita Pikturnaitė.

LRT didžiuojasi, kad rekordinio populiarumo sulaukęs gyvo garso muzikinis projektas „Auksinis balsas“ sugrįžta į LRT eterį. Kol kas projektą gaubia daugybė paslapčių, bet jau aiškėja pirmieji projekto dalyviai. „Auksinio balso“ scenoje išvysime žinomos grupės „Liūdni slibinai“ vokalistę Aistę Lasytę ir lietuvių lengvojo roko muzikos atlikėją, buvusios grupės „Amberlife“ vokalistą bei dainų kūrėją Edgarą Lubį, o projektą ves Giedrius Savickas su paslaptinga scenos partnere.

Visų pamėgta ir įvertinta aktualijų laida „Dėmesio centre“ ne tik sugrįžtą į LRT eterį, bet ir prisijungia prie žiūrovų jau įvertintos ilgaamžiškiausios LRT naujienų laidos „Panorama“. Laidos vedėjas Edmundas Jakilaitis trumpai, koncentruotai ir aiškiai aptars svarbiausias dienos temas ar įvykius, o juos analizuos įvykių epicentre atsidūrę politikai ar visuomenės veikėjai.

Grąžindama jau pamėgtus projektus į televizijos eterį, LRT su pasididžiavimu pristato ir naujas, unikalias laidas. Viena jų – „Tautos balsas“ – pokalbių laida taksi automobilyje. Ją ves už taksi vairo sėsiantis E. Jakilaitis ir kiti LRT laidų vedėjai ir visuomenės veikėjai, pavyzdžiui, Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Andrius Mamontovas. 
Dar vienas unikalus reginys naujajame LRT sezone – šou „Mėnulio fazė“. Lietuvoje dar neįsitvirtinusio žanro – vėlvakario šou vedėjais tapę  Andrius Rožickas ir Beata Tiškevič LRT Televizijos žiūrovams neleis anksti užmigti. Laidoje skambės smagios muzikos akordai, pokštai, lankysis įvairūs pašnekovai, kartais apgaubs liūdesys, pūstels nauji skersvėjai.

Tarp gausybės naujojo LRT sezono naujienų – projektas „Svajonę turiu“. Muzikos ir pokalbių, o svarbiausia – svajonių pildymo šou ves Vytautas Rumšas jaunesnysis. Jei žmogus visą gyvenimą svajoja šokti ar su mylima žvaigžde padainuoti scenoje, neišdrįsta pakilti oro balionu, vairuoti ralio automobilio ar nesusiruošia aplankyti užsienyje gimusio anūkėlio, LRT didžiuojasi, galėdama padėti įgyvendinti tokią svajonę laidoje „Svajonę turiu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taisonas

Taisonas portretas
Jau nufilmuotos serialo giminės po 20 metų,naujausios serijos.Filmavo 2014 vasarą,kada rodysite?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių