„Valanda su Rūta“: tik laiko klausimas, kada pasikartos Saviečių tragedija

  • Teksto dydis:

Vos 2 metukų mergytė pateko į ligoninę, kaip skelbiama, komos būsenos, įtariama, sumušta. Ją prižiūrėjęs motinos sugyventinis, kurį moteris pažįsta vos kelias savaites, jau 8 kartus teistas, nuolat geriantis, tikina, kad yra nekaltas – esą vaikas paslydo. Medikai sako, kad vaikas akivaizdžiai sumuštas.

2 vaikai žuvo liepsnose, kai visą naktį namuose buvo girtaujama, o kilus gaisrui, motina išsigelbėjo palikusi mažylius degančiame name.

Šį ketvirtadienio vakarą 19 val. 30 min. LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“ tragiški liudijimai: po šulinio tragedijos niekas nepasikeitė, o alkoholio sukeltų nelaimių nemažėja.

Dainininkė ir žurnalistė Donata Gutauskienė–Laisva, vos išgirdusi apie Panevėžio rajone sudegusius du mažylius, jau kitą dieną lėkė filmuoti reportažo apie žuvusių vaikų gyvenimą. Laisvos kalbinta kaimynė pasakojo, kad vaikai nuolat badavo, kartais valgydavo net šunų ėdalą.

Gretimos seniūnijos seniūnas Virginijus Šležas antrino, kad pas žuvusių vaikų mama nuolat lankydavosi skirtingi vyrai. „Ji pati ir jos namų durys buvo atviros visiems“, – piktinosi seniūnas. Laisva pridūrė, kad buvo atvejų, kai nuogus girtus vyrus mama slėpdavo spintose nuo netikėtai apsilankiusių socialinių darbuotojų.

Praėjo kone metai nuo tragiškos Saviečių istorijos, kai du mažamečiai buvo įmesti į šulinį. Buvęs vietos seniūnas pasakojo, kad tik laiko klausimas kada įvyks dar viena panaši tragedija. „Kiekvienoje savivaldybėje yra šimtai geriančių, vaikus auginančių šeimų, bet socialiniai darbuotojai prie jų stovėti kiaurą parą negali“, – guodėsi seniūnas.

Seimo narė psichologė Dovilė Šakalienė piktinosi, kad dažnai geriantys ir smurtaujantys tėvai lieka nenubaudžiami. „Manau, kad iškart reiktų atimti vaikus iš šeimos, jeigu socialiniai darbuotojai randa tėvus girtus. Deja, kol kas taip nevyksta, tėvai geria, jie gauna įspėjimus, bet vaikai taip ir lieka tose šeimose. Tai ko mes laukiam? Kol įvyks dar viena tragedija?“ – rėžė D. Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Doktor

Doktor  portretas
kudikiai zusta alchogoliku seimose ,jie badauja o tevai ar pateviai girtuokliaujagaudami vaikams pasalpas AR NE LAIKAS PRIIMTI ISTATYMUS GIRTUOKLIUS STERILIZUOTI IR KASTRUOTI kad nedaugiti nelaimeliu apsigimeliu ligoniu nuskriaustuju kuriuos turi islaikyti dirbantieji kastracija ir sterilizacija !!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių