V. V. Landsbergio koncerte – dainos apie meilę ir anekdotai

  • Teksto dydis:

Vasario viduryje režisierius, dainų autorius ir atlikėjas Vytautas V. Landsbergis Panevėžyje bei Kaune  pristatys atnaujintą savo dainų ir tekstų programą „Meilios istorijos“. Drauge su žmona Ramune jis kvies paminėti dvi vasario šventes – vasario 14 d. švenčiamą Įsimylėjėlių dieną ir vasario 16 d. minimą Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

„Kas myli savo išrinktąją arba išrinktąjį, savo šeimą ir kaimynus, savo artimuosius ir tolimuosius, tas ir Tėvynę myli. Reikėtų išleisti įsakymą, jog šis jausmas privalo būti švenčiamas visus metus", – šypsodamasis koncerto idėją pristato V. V. Landsbergis.

Vytauto Kernagio fondo organizuojamų koncertų programą sudarys dvi dalys. Pirmojoje skambės V.V. Landsbergio dainos, šmaikščios pasakos bei anekdotai apie meilę, kuriuos skaitys pats rašytojas. Klausytojai išgirs ir ištraukas iš naujausių V. V. Landsbergio knygų „Briedis Eugenijus Uogieninas" ir „Rudnosiuko istorijos 2". Be to, skambės nauji, niekur nedainuoti autoriaus kūriniai. 

Antroje dalyje V. V. Landsbergis drauge su žmona atliks romansus ir dainas, nuo pirmų akordų įtraukiančias į harmoningą, melancholišką pasaulį, kuriame persipina autoriaus ir liaudies kūryba. Koncerto antroje dalyje skambės partizaninės, liaudies dainos, autoriniai V. V. Landsbergio kūriniai bei pagal kitų poetų – Vytauto P. Bložės, Alfonso Nykos-Niliūno, Aido Marčėno, Henriko Radausko, Marcelijaus Martinaičio – žodžius sukurtos dainos.

Jau ne vienerius metus V.V. Landsbergis atsigręžia į labai svarbų lietuvių tautos istorijos etapą – pokario partizanų kovas. Atlikėjo nuolatinį domėjimąsi pokario partizanų gyvenimu ir dainomis įrodo jo sukurti filmai „Baladė apie Daumantą“, „Kai aš buvau partizanas“, „Partizano žmona“, „Trispalvis", spektaklis „Bunkeris“, dalyvavimas įrašant partizaninių dainų plokštelę „Už laisvę, Tėvynę ir Tave“.

„Man norėjosi pratęsti šį darbą, kažką padaryti savaip. Matyt, atėjo laikas dainuoti šias dainas, pagerbti mūsų partizanus ir jų atminimą ne tik raudomis, bet ir dainomis“, – teigia V. V. Landsbergis, kalbėdamas apie dviejų dalių koncertą skirtą meilei ir laisvei.

Koncertai „Meilios istorijos“ vyks Panevėžyje, „Cido“ arenoje, vasario 15 d. ir Kauno „Žalgirio arenos“ amfiteatre vasario 16 d. Bilietus į koncertus platina „Tiketa“.

V. Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per šešerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 50 įvairių projektų. Bilietais į koncertus „Meilios istorijos“ prekiauja „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių