V. Mauručaitė – ir močiutė, ir sužadėtinė

  • Teksto dydis:

Kai kurios istorijos tęsiasi taip ilgai, kad kartais pamirštame, kaip jos prasidėjo. Šį sekmadienį laidoje „Pasaulis pagal moteris“ laidos vedėja Kristina Rimienė bei legendinė grupių „Dinamika“ ir „Vitražas“ vokalistė Viktorija Mauručaitė sugrįš laiku atgal ir prisimins, kaip gimė legendinė muzika ir kaip prasideda 18 metų besitęsianti meilė.

Prasidėjo nuo skelbimo

Viktorijos startas didžiojoje scenoje šiek tiek primena filmą, kurio pradžia – atsitiktinis skelbimas: „Visada buvau muzikali: lankiau muzikos mokyklą, mokiausi skambinti fortepijonu, dainavau, priklausiau kolektyvui „Saulės vaikai“. Veiklos turėjau labai labai daug ir naujų iššūkių  kaip ir neieškojau... Bet vieną dieną mama atnešė skelbimą, kuriame paaugliai buvo kviečiami į muzikinę atranką. Iš pradžių idėją atmečiau – juk ir taip veiklos užtenka. Bet mama išvažiavo, likau viena namie su drauge ir... kažkas sukirbėjo, kad vis dėlto reikia nuvažiuoti ir pabandyti. Daviau komisijai paklausyti įrašo: juos iš karto užkabino. O tada viskas labai greitai ir prasidėjo...“, – avantiūrą, pakeitusią gyvenimą prisimena Viktorija.

Jau dešimt metų esu sužadėtinė.

Laidos vedėjai K. Rimienei paklausus, kokie iššūkiai pirmieji užklupo naujai iškeptas žvaigždutes, Viktorija prisimena tų laikų muzikos industrijos užkulisius: „Reikėjo būti drąsiems. Su grupe mes tiesiog skambindavome į radijo stotis, siūlydavome savo dainas. Reikėjo būti ir greitiems: tais laikais įrašų studijose būdavo svarbiau ne kokybė, o kiekybė: per tam tikrą laiką turėdavome įrašyti kuo daugiau dainų“, – juokiasi žavi šviesiaplaukė ir priduria, kad pati visada ieškojo kuo tikresnės muzikos: „Dinamikoje“, nors ir buvo pats jos pakilimas, ilgai neužtrukau, mane paviliojo kitos grupės „Vitražas“ muzikos organiškumas. Po „Vitražo“ nenurimau ir toliau ieškojau naujumo: norėjau viską daryti taip, kaip dar niekas nedarė. Manau, viskas puikiai susidėliojo: kiekviename projekte atsidurdavau tada, kada manęs ten labiausiai reikėjo“.

Šeimą ir karjerą būtina derinti

Pačiame darbų sūkuryje Viktorija tapo mama. „Kaip viską suderinai“? – smalsauja laidos vedėja. „Daug padėjo tėvai, artimieji. Tiesa, daug kas pasikeitė: karjeroje teko šiek tiek sustoti, bet niekada nesustojau visiškai. Manau, kad turint vaikų užsidaryti namuose yra labai blogai. Gyvenimas turi tęstis, viską galima ir būtina suderinti“, – optimizmu ir patarimais dalijasi Viktorija, kuri yra ne tik mama, bet jau ir močiutė.

Viktorijos gyvenimas pilnas spalvų: ji yra ir jauna mama, ir jau močiutė, ir sužadėtinė, ir naktinio klubo puoselėtoja. „Ir vėl viską puikiai suderini!“ – šypsosi laidos vedėja Kristina, o Viktorija papildo, kad visame reikalų verpete nespėjo tik vieno dalyko – susiorganizuoti vestuvių. „Jau dešimt metų esu sužadėtinė“, – juokiasi Viktorija ir prisimena, kaip prasidėjo jau aštuoniolika metų trunkanti jos meilės istorija: „Degalinėje Palangoje. Lakavausi nagus“, – koketiškai šypteli šviesiaplaukė, o jos spindinčios akys parodo, kad yra nors dar ir ne nuotaka, bet tikrai pati mylimiausia sužadėtinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių