V. Genytė Egipte apsilankė pirmą ir paskutinį kartą?

  • Teksto dydis:

Didingą tūkstantmečius menančią istoriją liudijantys architektūriniai paminklai, nuostabaus grožio šiltutėlė jūra, jodinėjimas kupranugariais, prabangus VIP klasės viešbutis ir daugybė kitų malonių smulkmenų nuo šiol dainininkei Vaidai Genytei primins atostogas Egipte.

Šiame tarp Lietuvos poilsiautojų itin populiariame Afrikos krašte žinoma atlikėja anksčiau nebuvo. Galbūt ir šįmet į Hurgados kurortą ji nebūtų skridusi, jei ne itin šaltas ir darganotas pavasaris gimtinėje.

„Gegužės pradžia. Vilniaus senamiesčio gatvelėse – sniegas... Grįžau namo, prisėdau prie kompiuterio ir paieškojau artimiausio skrydžio į šiltus kraštus. Taip buvau pasiilgusi saulės!“ – sako V. Genytė.

Gana aktyviai atostogas mėgstanti leisti atlikėja pasakojo visada besistengianti per kuo trumpesnį laiką pamatyti kuo daugiau. Vienas iš kelionės į Egiptą tikslų buvo aplankyti Kairą bei savo akimis išvysti didingąsias Gizos piramides. Faraono Cheopso ir jo motinos kapai, Muhamedo Ali alebastro mečetė, Didžioji Gizos piramidė – tai tik dalis objektų, prie kurių poilsiautojams teko prisiliesti.

„Egipto istorija ir kultūra tokia didinga ir turtinga, kad per savaitę laiko jos pažinti tikrai neįmanoma“, – neabejoja su šeima į kelionę išvykusi dainininkė.

Kairas jai paliko gana slogų įspūdį – smogas, neaišku, pagal kokias taisykles gatvėse vykstantis eismas, karštis, asfaltas, dulkės ir jokios žalumos bei pėsčiųjų perėjų.

Atlikėja mėgsta keliauti ir stengiasi į jau aplankytą kraštą negrįžti.

„Visas šalis, kurias aplankau, įsimyliu. Ar grįšiu į Egiptą? Nežinau... Kol kas nežinau“, – dvejoja V. Genytė.


Šiame straipsnyje: Vaida GenytėEgiptaskelionės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių