V. Baumila: mane sužavėjo portugalo pasirodymas, bet „Euroviziją“ laimės italas

„Jei filmas „La La Land“ būtų sukurtas šiek tiek vėliau, jo takelyje tikrai būtų atsiradusi ši daina, gal būtų net ir „Oskarą“ laimėjusi, ką gali žinoti“, – taip apie savo šiųmetinio „Eurovizijos“ favorito portugalo Salvadoro Sobralio dainą kalba pats didžiausio Europos dainų konkurso sceną prieš kelerius metus išbandęs dainininkas Vaidas Baumila.

Ir, vis dėlto, atlikėjo manymu, aukščiausius laurus konkurse nuskins ne jo pamėgta daina.

– Ar stebėjote „Eurovizijos“ pusfinalius ir kokie įspūdžiai po jų?

– Atidžiai nestebėjau nei vieno pusfinalio, tik mačiau kelis fragmentus iš pasirodymų, kuriuos apkalbėjo žmonės internete, nes buvau išvykęs į užsienį. Įsiminiau Portugalijos, Švedijos pasirodymus, jie man patiko. Žinoma, pasižiūrėjau ir lietuvių pasirodymą antrajame pusfinalyje. Kitų stebėti neturėjau galimybės.

– Kokį įspūdį Jums paliko mūsiškių pasirodymas?

– Tikėjausi, kad jie bus daugiau pasiruošę. Man atrodo, turėjo laiko ir galimybių labiau pasiruošti, geriau apipavidalinti tą pasirodymą. Bet gal tokia buvo artistų idėja – palikti šviežią variantą, tokį, koks jis buvo Lietuvoje, ir per daug nieko nekeisti. Man atrodo, kad iš techninės pusės darbas galėjo būti atliktas geriau – vizualizacijų prasme ir t.t. Bet aš pats žinau, koks tai yra sunkus dalykas susiduriant su organizatorių siūlymais. Esame tokia maža šalis, kad dažnai į mus pro pirštus pasižiūri, kai kažko reikalaujame ar prašome. Tam reikia ir atskirų lėšų, būti iš anksto pasiruošus nemažai investicijų – kalbant ir apie vizualizacijas, ir apie kitus techninius aspektus.

Bet iš esmės man tas pasirodymas patiko, patiko ir tada, kai buvo atliktas Lietuvoje. Pats sirgau už „Fusedmarc“ ir norėjau, kad jie šiais metais važiuotų į „Euroviziją“. Na, bent jau lietuvių finale jie atrodė geriausiai.

– Prabilote apie klaidas. Ne vienam muzikos industrijos atstovui užkliuvo ir pasiruošimo konkursui spragos. Pvz., Gintaras Bendžius yra minėjęs, kad ryšių su visuomene darbas buvo atliktas prastai, koją pakišo užsienio kalbos nemokėjimas... Ar Jūs įžvelgėte kažką panašaus?

– Man žavus tas jų toks natūralus, organiškas kuklumas ir per didelis galvos nekvaršinimas, ką ir kaip reikia pasakyti. Bet „Eurovizija“ yra toks konkursas, kuriame tu turi kažkaip sužibėti, kažkuo išsiskirti. Tarkime, Donatas [Montvydas – LRT.lt] praėjusiais metais puikiai sugalvojo tą šukuosenos skandaliuką, kuris tikrai buvo ne netyčia. Kažkaip jis toje „Eurovizijoje“ buvo pastebėtas. Mes su Monika turėjome tą, pavadinkime, netradicinį bučinį scenoje, ir vėl žmonės apie tai šnekėjo. Tad reikia kažko, apie ką kalbėtų visi aplinkiniai, kažko, dėl ko prie tavęs norėtų prieiti žurnalistai ir imti iš tavęs interviu.

Be abejo, bendravimas su žiniasklaida yra labai labai svarbus dalykas. „Fusedmarc“ [narių – LRT.lt] kalbos nemokėjimas, man atrodo, šiek tiek pakišo koją, galbūt dėl to pati žiniasklaida ne taip norėjo su jais megzti kontaktą. Dėl to jie, manau, prarado tą dėmesio dozę, kurios galėjo tikėtis, jei būtų kažkaip susitvarkę su savo komunikaciniais dalykais.

– Ar turite savo favoritą šiųmetiniame konkurse?

– Mano favoritas yra portugalas. Absoliutus. Mane sužavėjo jo pasirodymas. Jei filmas „La La Land“ (liet. „Kalifornijos svajos“) būtų sukurtas šiek tiek vėliau, jo takelyje tikrai būtų atsiradusi ši daina, gal būtų net ir „Oskarą“ laimėjusi, ką gali žinoti. Man portugalo pasirodymas tikrai labai primena „La la Land“.

– Iš pradžių buvo garsiai kalbėta, kad italas yra absoliutus šio konkurso favoritas, bet pirmajame pusfinalyje pasirodė portugalas, ir visų akys nukrypo į jį. Kaip manote, ar nesumažėjo italo šansai?

– Man atrodo, kad visi šansai yra italo. Bukmekeriai lažinasi, siūlo visiems dėti savo pinigus, balsuoti, lošti už italą. Manau, kad tikrai žmonės už jį balsuos. Vien dėl to, kad jis jau sukėlė kažkokį judesį, kažkokią bangą tarp „Eurovizijos“ gerbėjų. Ir tu norom nenorom jau mėgsti šį pasirodymą, jis jau sukėlė vadinamą hype`ą. Ir žmonės prabalsuos už tą pasirodymą, nes juk „čia ta populiarioji daina!“.

Tas pats buvo ir su švedu Mansu Zelmerlowu. Jis juk irgi įklimpo į skandalus: neva nukopijuota jo daina, pasirodymas ir t. t. Kiek buvo šnekama apie tai, ir kiek ta daina buvo sukama per radiją, ir „Youtube“ kanale, ir visose kitose muzikinėse platformose... Tad, be abejo, šiemet italo gabalas yra labiausiai prasuktas, ir, pagal viską, turėtų laimėti.

– Kokios šalys, Jūsų manymu, taip pat pretenduoja užimti aukštas pozicijas balų lentelėje?

– Nežinau, galbūt žmonės balsuos už Švediją, nes labai smagus pasirodymas, labai gera daina. Visiškas radijo hitas. Manau, švedas bus aukštai. Galbūt – Vengrija, man jų pasirodymas taip pat buvo įdomesnis. O šiaip nesu iš tų, kurie labai linkę prognozuoti. Pamatysime, kaip ten bus.

 




NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponui

Ponui portretas
Ponas Idiote, tai kad Vaidas sakė, kad Portugalas jo favoritų favoritas. Apsijuokėt jūs

Anonimas

Anonimas portretas
ponas visažini-apsijuokėt,kaip ir daugumas "profesionalų"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių