V. Bareikis – apie „kuklų“ 100-ąjį turo koncertą: išrovėme lietuvišką santūrumą

  • Teksto dydis:

Gatvės poezija ir proza. Repas, reivas, rokenrolas ir teatras. Akrobatika ir specialieji efektai. Karštis ir prakaitas. Trečiojo pasimatymo nuotaika – kai gali daugiau nei susiliesti delnais... Visa tai tvyro kūrybingo artisto Vido Bareikio Auksinio turo koncertuose.

Pavasarį paskelbęs, kad rengia 100-o koncertų turą jis kukliai, pernelyg nesireklamuodamas, štai jau baigia pasiekti finalą ir jau juokais ar rimtai užsimena, koks bus baigiamasis šou.

Kuklus gyvenime, bet ne scenoje – toks yra Vidas, iki šios dienos sugrojęs 94 turo koncertus visoje Lietuvoje, kuriuose apsilankė virš 30 tūkstančių žmonių. Vien Vilniaus „Vasaros terasoje“ susirinko sausakimšas kiemas, nors apie koncertą buvo pranešta likus vos savaitei iki jo.

Pasirodymai vyko ir didžiausiose šalies scenose: V. Bareikio ugnis liepsnojo muzikos ir pramogų festivalyje „Galapagai“ Zarasuose, taip pat – Vilniuje vykusiame festivalyje „M.A.M.A Vasara“.


Jis surengė pasirodymą laive, plaukusiame Nerimi. Į koncertą Vilniuje įvažiavo su „hameriu“, Kaune – visureigiu limuzinu. V. Bareikio grupė turo metu išsiplėtė ir dabar scenoje su Vidu pasirodo jau šeši nariai: du būgnininkai, gitaristas, du pritariantieji vokalistai. Be to, į didžiuosius koncertus atvyksta V. Bareikio treninguotoji fanų „gauja“ iš Molėtų – daugiau nei 20 žmonių, su kuriais atlikėjas kala iš patrankų.

Tai buvo didžiausia ir gražiausia beprotybė – mūsų lietuvišką santūrumą išrovėme visur, kur tik buvome.

Tapęs iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriumi, Vidas aplankė virš 30 skirtingų miestų. Juose susitiko su 6000 moksleivių. Iš viso per turą nuvažiavo jau virš 20 tūkstančių kilometrų.

„Kai pradedi tokią kelionę, dar negali žinoti, kas tavęs laukia, kur priims labai gerai, o kur lūkesčiai nepasiteisins. Bet dabar, surengęs 94 koncertus, jau galiu pasakyti, kad tai buvo didžiausia ir gražiausia beprotybė ir kad mūsų lietuvišką santūrumą išrovėme visur, kur tik buvome, – kukliai šypsodamasis sako hito „Pusvalanduko“ autorius. – Džiaugiuosi, kad tai tapo kultine daina, kuri jau turi virš milijono peržiūrų „YouTube“. Ją žino kiekvienas ir visi kartu šoka „Pusvalanduko dance“. Labai gerai publika priima ir kitus kūrinius – „Man taip patinka“, „Katukavakare?“, „Tu graži“. Visuotinis įsitraukimas vyksta visur. Prisiminkime, kad „Galapaguose“ žmonės nė akimirkos nesuabejoję įsitraukė į didžiausią improvizuotą šokių ratelį Lietuvos istorijoje – daugiau nei 3 tūkstančiai žmonių sukosi stadiono dydžio ratu...“


Atlikėjas šypsosi, kad į koncertus nemažai investuoja, bet visa tai atsiperka: „Kiekviename koncerte susiplėšau specialiai turui skirtus marškinėlius. Taigi, suplėšiau jau 94... Bet publika man dosniai atlygina: ji yra neatsiejama mūsų šou dalis, nes kartu atlieka dainas, kartu lipa ant scenos, šoka bendrus šokius.“


Iki metų pabaigos įvyks dar 6 koncertai, kurių finalinis – 100-asis tarsi prašosi būti vainikuotas didžiausiu emociniu sprogimu. „Sakote, reikės pirotechnikos? Aš manau, kad elgsimės kukliai: pasiimsime kokią nors didesnę salę, šiek tiek kaskadininkų, lynų, kopėčių, parkūristų, įtrauksime automobilių ūkį, vėliavų siuvimo cechą, 100 šokančių žmonių, didelių ir mažų... Gerai, ir ugnimi pasirūpinsime – torto žvakutes būtų gražu užpūsti...“ – mįslingai kalba V. Bareikis, sakinio pabaigoje palikdamas daug vietos fantazijai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių