Už smurtą prieš žmoną A. Duonėla prižiūrės senelius

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus apylinkės teismas paskelbė, kad pasaulio ir Europos irklavimo čempionas, buvęs olimpietis Alvydas Duonėla smurtavo prieš savo, dabar jau buvusią, žmoną. 

Smurtavęs prieš buvusią sutuoktinę 40-ies metų A. Duonėla pripažįstamas kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo, todėl jam skirta šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

Atlikdamas bausmę buvęs olimpietis privalės neatlygintinai dirbti 80 val. globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, senyvais žmonėmis, ar tokiais, kuriems reikalinga pagalba.  

Kol kas teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo, todėl A. Duonėla jį galės skųsti apeliacine tvarka.

Bausmės pradžia bus skaičiuojama nuo tada, kai teismo nuosprendis įsiteisės ir jos vykdymu užsiims probacijos tarnyba.

Garsiam sportininkui teismas uždraudė keisti gyvenamąją vietą be bausmę vykdančios institucijos žinios.

Vengiantiems atlikti laisvės apribojimo bausmę apylinkės teismas bausmę vykdančios institucijos teikimu ją gali pakeisti areštu.

Baudžiamąją bylą teismas išnagrinėjo neviešuose posėdžiuose, nes šis nusikaltimas siejasi su privačiu A. Duonėlos ir nuo jo nukentėjusios žmonos gyvenimu.

Dėl šios priežasties konkrečios nusikaltimo padarymo aplinkybės – neskelbiamos.

Pasaulio ir Europos irklavimo čempionas iš teismų liūno neišlipa jau kelerius metus. Ilgo skyrybų proceso su antrąja žmona metu Alvydas ne kartą teismo slenkstį mynė dėl administracinių teisės pažeidimų.

Gedimino penkto laipsnio ordinu, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi apdovanotas sportininkas buvo sulaikytas neblaivus prie vairo. Jis taip pat vairavo neturėdamas tam teisės, o vieno patikrinimo metu nustatyta, kad sportininkas vairavo ne Lietuvoje registruotą automobilį, kurį duomenų bazė žymėjo kaip ieškomą.Tik po kelių valandų trukusio pareigūnų darbo paaiškėjo, kad automobilis nėra vogtas. Jis buvo grąžintas savininkui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Su irklu mušeika prižiūrėtojas - visi seneliai tyliai kampuose sėdės.

Haaa

Haaa portretas
Tai dabar kurios kurvinės bus nieko ,nes vyrai ir žmonių teises nepatenka ,o kurvų lizdas klestės .na nuo priešų pamazgos ginsis pačios

Čiubaka

Čiubaka portretas
lygios teisės tarp lyčių
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių