Ukrainos nepriklausomybės dienos proga Lietuvoje vieši A. Gorbunovas

Ukrainos nepriklausomybės dienos proga Vilniuje vieši teatro ir kino aktorius Aleksejus Gorbunovas. Jis drauge su Ukrainos labdaros fondo atstovais dalyvavo maldoje už Ukrainą Aušros vartų koplyčioje.

Švęsti Ukrainos nepriklausomybės dienos ir dalyvauti maldoje į Vilnių iš Kijevo atvyko teatro ir kino aktorius Aleksejus Gorbunovas. Aušros vartų koplyčioje už taiką Ukrainoje ir žuvusius karius buvo meldžiamasi dviem kalbomis - ir lietuviškai, ir ukrainietiškai.

Nepriklausomybės dienos proga Ukrainoje įvyko ir ukrainiečių serialo „Gvardija“ premjera, kuriame aktorius sukūrė pagrindinį vaidmenį. Serialas pasakoja apie nacionalinės gvardijos sukūrimą ir tai, pasak aktoriaus, pirmasis vaidybinis filmas, chronologiškai pasakojantis apie Maidaną, karą Ukrainoje, apie savanorius, tiesiai iš Maidano išėjusius kariauti į frontą.

„Šitą filmą sukūrėme labai greitai, kaip viskas pas mus porevoliucinėje Ukrainoje. Pinigų nėra, yra tik noras, daug energijos. Daug jaunų vaikinų, kurie savo akimis išgyveno Maidaną ir kurie jau daugiau kaip metus kariauja dabar šalies rytuose. Rudenį filmuosime tęsinį, jis bus daugiau apie gydytojus, apie savanorius, kurie ne kariauja, o padeda kariams, apie tuos, kurie visada lieka šešėlyje“,– pasakojo aktorius.

Prasidėjus Maidanui iki tol 10 metų gyvenęs Maskvoje, aktorius išvyko ir dabar gyvena gimtajame Kijeve.

„Esu tikras kijevietis, užaugau Kijeve, mokiausi Kijeve, visas mano gyvenimas susijęs su Kijevu, bet dirbau Maskvoje, ir, beje, niekada apie Maskvą ir Rusiją blogai nekalbėjau, nes tai antroji mano tėvynė. Mano tėvas iš Altajaus, visi mano pusbroliai ir pusseserės gyvena Altajuje, todėl man šis karas dar skausmingesnis, nes aš tarsi perpjautas ir perpjautas per širdį, lygiai perpus: mama ukrainietė, tėvas iš Rusijos, aš pats – kijevietis“,– atviravo A. Gorbunovas.

Aktorius sako, kad prasidėjus karui jis ėmė dažnai su savanoriais važinėti po ligonines, lanko karius, jiems koncertuoja. Jis sako, kad iš tų sužeistų žmonių, patyrusių karo siaubą, galima pasimokyti dvasios stiprybės: „Pirmas koncertas Kijevo ligoninėje buvo labai sunkus, ten gulėjo sunkiai sužaloti žmonės, net dainuoti negalėjau, pradėdavau groti ir imdavo kauptis ašaros, o negali verkti, nes juk atėjai tų žmonių palaikyti, o iš tiesų, tai jie mane palaikė.“

Po mėnesio aktorius vėl grįš į Lietuvą, rugsėjo 27-ąją Lietuvos rusų dramos teatre A. Gorbunovas drauge su savo grupe „Grust pilota“ surengs koncertą, kuriame atliks Bulato Okudžavos, Vladimiro Vysockio, Boriso Grebenčikovo ir kitų bardų dainas bei ukrainičių liaudie dainas. Keletą jų aktorius sudainavo čia pat Vilniaus senamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių