Ugnikalnio išdaigas Balyje stebinti L. Pobedonoscevo žmona: tai norisi patirti

  • Teksto dydis:

Aktoriaus Leonardo Pobedonoscevo žmona Ieva Šabanė savo akimis matė, kaip nuo praėjusios savaitės Agungo ugnikalnis pradėjo spjaudyti tirštus pilkus dūmus.

Pastaruoju metu pelenai kilo į didesnį kaip trijų kilometrų aukštį, tad buvo uždarytas salos tarptautinis oro uostas ir Indonezijos turistinėje vietovėje įstrigo tūkstančiai turistų. Pirmadienį žmonės, gyvenantys teritorijoje 10 km spinduliu nuo kraterio, buvo paraginti palikti savo namus.

„Nuostabaus grožio, didžiausia Balyje Besakih šventykla šį rytą mane pasitiko visiška ramybe ir tyla. Vos 6 km atstumu stebėjau šventą Agungo ugnikalnį, alsuojantį pilkais dūmais. Žodžiais neapsakomas vaizdas ir jausmas, kurį bent kartą gyvenime norisi patirti būnant taip arti“, – pirmadienio rytą savo pojūčius socialiniame tinkle „Facebook“ aprašė žinoma moteris. 

Ji pasakojo, kad arčiau ugnikalnio tuo metu nebuvo įmanoma privažiuoti, nes saugos zona buvo 9 km. „Matosi pilki dūmai, besiveržiantys į dangų  ir jausmas yra nepakartojamas, nes  Besakih šventykloje įprastomis dienomis būna šimtai tūkstančių žmonių. Keistas jausmas, tačiau šalia šio rūkstančio ugnikalnio labai saugiai jaučiuosi“, – patalpintame vaizdo įraše sakė turizmo srityje dirbanti moteris. Ji aiškino, kad žmonės pirmadienio rytą gyveno sau įprastu ritmu ir paragino iš šio įvykio nedaryti sensacijų.

Antradienio rytą I. Šabanė užfiksavo, kaip viename svarbiausių pietų Balio traukos objektų Ubude lyja. „Ubude lyja ir lyja, ir lyja. Gal nuplaus visas ugnikalnio dulkes?, – socialiniame tinkle rašė aktoriaus žmona. – Aš lietumi labai džiaugiuosi, nes jis kaip dievo dovana Agungo ramybei.“


Pareigūnai pirmadienį perspėjo, kad grumantis ugnikalnis gali bet kuriuo metu išsiveržti ir paskelbė aukščiausio lygio pavojų. Kaip praneša BNS, apie 40 tūkst. išsigandusių gyventojų pabėgo iš savo namų aplink ugnikalnį, bet evakuotis tikriausiai turės apie 100 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių