TV3 eteryje – dviejų dalių dokumentinis filmas apie įvykius Ukrainoje

  • Teksto dydis:

TV3 eteryje – speciali premjera: dviejų dalių dokumentinis filmas tiesiai iš karščiausių fronto taškų Ukrainoje. Tikroji realybė – karių išgyvenimai, likusių gyvų vaikų – našlaičių ašaros, politikų abejingumas ir žiauri karo kasdienybė – bus atskleista du trečiadienius iš eilės: šį, spalio 1 dieną, 19.30 val. ir tuo pačiu laiku spalio 8 dieną.

Dokumentinių filmų ciklas atskleis, kaip vos per kelias dienas gali sugriūti gyvenimas šimtams tūkstančių žmonių. Šį trečiadienį pirmoje „Brolių kraujas“ dokumentinio filmo dalyje laukia pasakojimai tiesiai iš Ukrainos savanorių armijos karių lūpų. Apie karo žiaurumus – separatistų telefonais daromas asmenukes su nukautais kariais, žudomus draugus, žvalgybos pasalas – pasakos Ukrainos savanorių armijos iš „Aidar“ kariai.

Dokumentinio filmo „Brolių kraujas“ pirmoje dalyje – ir likusių gyvų vaikų skaudūs išgyvenimai, karo ligoninės Kijeve gydytojo ir ten gulinčių sužeistųjų pasakojimai bei karių gyvenimo fronte realybė: be šiltų drabužių, ginklų, naktinio matymo žiūronų, neperšaunamų liemenių ir šalmų jie stoja prieš separatistus ir samdinių armiją, turinčią naujausią techniką, sunkiąją artileriją.

Grupės „Taruta“ nariai, kurie kas savaitę su savanorių surinkta parama vyksta į frontą koncertuoti ir kelti kariams dvasią, pasakos, kaip savanoriai iš pradžių kovojo dėl savo tėvynės, tiesiog pašaukti nacionalizmo, dabar eina kautis iš pykčio ir keršto dėl žuvusių draugų ir artimųjų. „Taruta“ atskleis faktus apie šiuo metu vykstančias tariamas paliaubas, kai separatistai šaudo, o ukrainiečiai negali paleisti nė vienos kulkos. Dėl to ukrainiečiai žūsta šimtais.

Ukrainiečiai aiškina, kad Rusija yra išardžiusi Ukrainos kariuomenę ir jau seniai Ukrainos nebūtų žemėlapyje, jei ne tie savanoriai, kurie kaunasi, ir tie savanoriai, kurie renka jiems maistą, aprangą.

„Brolių kraujas“ atskleis ir koks gyvenimas verda Ukrainos sostinėje Kijeve. Ar sostinės kasdienybė pasikeitė, kai buvo paskelbtas karas? Kokį Rusijos prezidento V. Putino portretą piešia paprasti Ukrainos žmonės? Čia laukia ir rusų pasakojimai apie tai, kas šiuo metu vyksta Rusijoje: propaganda, smegenų plovimas ir t.t.

Lietuvoje nufilmuotieji ukrainiečiai, kurie gydomi šalies ligoninėse, ir lietuvių kariuomenės vadų pasisakymai apie tai, jog su šiandienos pasiruošimu Lietuvos likimas gali būti panašus į Ukrainos, – visa tai jau šį trečiadienį, spalio 1 dieną, 19.30 val. TV3 premjeroje „Brolių kraujas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių