TV žvaigždės feisbuke – nuo grybo iki skandalų

Kaip pasikeistų jūsų socialinio tinklo paskyra, jei vieną dieną atsibustumėte visoje Lietuvoje žinoma televizijos žvaigžde? Turbūt nedelsdami ištrintumėte visus vaizdo įrašus apie mielus kačiukus ar pakvietimus žaisti "Candy crush" žaidimą. Bent jau tokių dalykų tikrai nerasime televizijos žvaigždžių feisbuko paskyrose. Kuo dalijasi jie?

Ne tik juokeliai

Socialinio tinklo paskyra šiais laikais tapo tarsi antra žmogaus tapatybės kortele, tad nieko nuostabaus, jog ten stengiamasi susikurti kuo geresnį įspūdį apie save. Žymiausi televizijos žmonės socialiniuose tinkluose turi dešimtis tūkstančių sekėjų, todėl teisingas savęs pristatymas plačiajai visuomenei jiems yra išties svarbus – juk tie sekėjai yra ištikimi ar bent jau potencialūs televizijos žiūrovai.

Žurnalistas, laidų vedėjas ir rašytojas Andrius Tapinas feisbuke turi daugiau nei 138 tūkst. sekėjų – beveik tiek pat, kiek žmonių gyvena Klaipėdoje. Jis įkūrė pirmąją internetinę lietuvišką televiziją "Laisvės TV" su satyrinio humoro laidomis, tačiau vien "Laisvės TV" A.Tapino satyriškumas ir ironija neapsiriboja – feisbuke jis mėgsta pasišaipyti ir iš visuomenės problemų, ir iš vietinės valdžios ar užsienio politikos.

Socialiniame tinkle laidų vedėjas bene labiausiai sublizgėjo pernai liepą, kai Rusijos užsienio reikalų ministerija feisbuke išplatino žinutę apie pokario partizanų neva nužudytus Lietuvos gyventojus. A.Tapino iniciatyva ministerijos feisbuko puslapyje susivieniję lietuviai po šiuo pranešimu paliko grotažymę rusų kalba: "Kremliau, mūsų istorijos nesuklastosi." Tokių komentarų prisikaupė daugiau nei 13 tūkst. Žurnalisto raginimu lietuviai taip pat susimokė minimaliai įvertinti Rusijos užsienio reikalų ministerijos feisbuko puslapį – jo reitingas per kelias dienas nukrito nuo 4 iki 1. Vėliau ministerija reitingavimo galimybę visiškai išjungė.

Apie grybą ir trąšas

Visą Lietuvą linksminančios laidos "Dviračio šou" vieno iš kūrėjų Haroldo Mackevičiaus šypsena persikelia ir į socialinius tinklus, ir į jo sekėjų veidus. Vasarą TV laidų prodiuseris visą savaitę dalijosi savo auginamo baravyko, pavadinto Ramūno vardu, nuotraukomis.

Pastarosiomis savaitėmis Ramūno tema dominuoja H.Mackevičiaus paskyroje – jis negailestingai pliekia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderį, Seimo narį Ramūną Karbauskį.

Panašu, kad kibirkštį galėjo įžiebti ant Lietuvos televizijos mestas šešėlis, tačiau H.Mackevičius įsitikinęs – R.Karbauskis deklaruoja viena, o elgiasi nepaisydamas moralinių normų. Po to, kai LRT žurnalistas Edmundas Jakilaitis pradėjo kelti klausimus R.Karbauskiui dėl jo vykdomo verslo, prisidėjo ir H.Mackevičius, kurio klausimai R.Karbauskiui apie trąšas, žemes, alkoholio vartojimą ir atlyginimus "Agrokoncerno" darbuotojams feisbuke vis dar neišsenka. Tačiau atsakymų į šįkart labai rimtus klausimus humoristas vis dar nesulaukė.

Juk tie sekėjai yra ištikimi ar bent jau potencialūs televizijos žiūrovai.

Dėmesio centre

"Dienos, kokių jau senokai nebuvau matęs", – taip šį feisbuko vajų apibūdino E.Jakilaitis. Jis teigė, jog šiemet neabejotinai sieks atsakymų į klausimus apie R.Karbauskio įmonių prekybą trąšomis, grūdais, žemių valdymo schemas ir veiklą Seime. Tiesa, žurnalistas nevengia feisbuke dalytis ir jaukiomis savo šeimos akimirkomis, vaizdais iš kelionių ar vaikų pasiekimais.

Didelio susidomėjimo sulaukė ir E.Jakilaičio feisbuke paskelbti paties ir kolegų honorarai už laidą "Dėmesio centre". Pastaruoju metu dėl šio skandalo žurnalistas ir pats atsidūrė dėmesio centre.

Į šį reikalą, panašu, įsisuko ir žinoma žurnalistė Rita Miliūtė, dalydamasi H.Mackevičiaus bei E.Jakilaičio įrašais savo feisbuko paskyroje. Televizijoje visuomet rimtai nusiteikusios R.Miliūtės socialinio tinklo profilyje gėlynų nuotraukų ar anekdotų taip pat nėra. Tiesa, į daug ką žvelgiama su ironija. Daugiau nei 40 tūkst. sekėjų savo feisbuko paskyroje turinčios žurnalistės įrašai surenka po kelis tūkstančius patiktukų, nors dar prieš porą metų jos skelbiamas turinys menkai ką domino.

Trapi riba

TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva taip pat nevengia vienyti savo sekėjus feisbuke. Kasmetinę "Išsipildymo akciją" vedanti Renata feisbuko profilyje dalijasi ne tik savo gyvenimo akimirkomis, bet ir likimo nuskriaustų vaikų istorijomis bei raginimais paaukoti.

"Taip norėtųsi, jog tokio likimo sulauktų kuo daugiau paliktų, pamirštų ir meilės trokštančių vaikų", – rašė TV laidų vedėja po to, kai tėvų netekusi mergytė surado naujus namus.

Akivaizdu, kad žinomi TV veidai gerai apgalvoja, ką skelbia ir kuo dalijasi socialiniuose tinkluose, antraip kiekvieną žodį sekanti daugiatūkstantinė auditorija gali bet kada nulinčiuoti net ir ryškiausias žvaigždes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grazus ruduo

grazus ruduo portretas
Kodel Tapinas "auksiniame prote "nesityciojo is Jakilaicio ziniu apie Lietuva,ir buvo istekstas.pavyzdys jaunimui kaip uzdirbt nieko nezinant,okazkam paklustant.

blem-ba

blem-ba portretas
Kokios dar ten zvaigzdes-paprasciausi VAGYS,VALSTYBINIU LESU GROBSTYTOJAI,arba paprasciau,siurbeles.Nach-rien ,parduoti ta valstybini kanala su visa SKYDINE,o reikaligas programas valstybe konkurso budu,galetu rodyti per komercines tv.Jei valstybe neturi net laikrascio,kur galetu isdestyti valdzia savo pozicija,tai kam reikalingas brangus ir korumpuotas tv kanalas.................
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių