TV žiūrovams – skandalinga princesės Dianos išpažintis

Velso princesė Diana ir praėjus beveik 20 metų po mirties atsiduria kalbų centre. Artėjant jos žūties metinėms Didžiosios Britanijos televizija nutarė pirmą kartą parodyti dokumentinę juostą, kurioje moteris išlieja savo nuoskaudas.

Rugpjūčio 6 d. „Channel 4“ pristatys filmą „Diana: jos lūpomis“ (Diana: In Her Own Words), kuriame princesė atviravo apie žlugusią santuoką su princu Charlesu ir savo meilės reikalus.

Princesė prisipažino, kad buvo beprotiškai įsimylėjusi savo asmens sargybinį Barry Mannakee, su kuriuo net ketino pabėgti i Bekingemo rūmų, tačiau meilės pasaka netrukus baigėsi – vyras 1987-aisiais žuvo motociklo avarijoje. Ji neslėpė įtarianti, kad B. Mannakee buvo tiesiog „pašalintas“.

Diana taip pat prasklaidė gandų gaubiamą savo nelaimingą santuoką – atskleidė, kad su britų sosto įpėdiniu iki santuokos buvo susitikusi vos 13 kartų, o ir po to rožiniai drugeliai neskraidė – santuokoje intymūs santykiai buvo apriboti iki „teisingo minimumo“. Princesė taip pat kalba apie vyro meilužę ir dabartinę žmoną Camillą Parker Bowles, kritikuoja karališkąją šeimą ir menką anytos, karalienės Elžbietos II-osios, palaikymą.

„Išpažintį“ 1992–1993 metais užfiksavo jos viešojo kalbėjimo mokytojas Peteris Settelenas. Beje, tai – tik nedidelis šlakelis žibalo į ugnį, mat iš viso buvo įrašytos dvylika juostų. Septynios jų buvo aptiktos per kratą buvusio Dianos liokajaus Paulo Burrello namuose 2001 metais. Po teisinės kovos įrašus susigrąžino P. Settelenas ir kai kuriuos fragmentus leido įsigyti JAV kanalui NBC. Šis juos paviešino dar 2004-aisiais, tačiau D. Britanijoje medžiaga iki šiol nebuvo pasirodžiusi. Kur yra dar penkios juostos ir apie ką jose kalbėjo princesė, iki šiol nėra žinoma.

Kadaise nesėkmingai šiuos įrašus bandęs „prisiteisti“ Dianos brolis, grafas Spenceris, taip pat siekė sukliudyti juos demonstruoti savo šalyje. Viena artimiausių velionės draugių Rosa Monckton taip pat piktinosi tokiu televizijos akibrokštu. „Tai tėra dar vienas būdas pasinaudoti Diana. Ar neperžengiamos privatumo ribos? Nesvarbu, jog visa tai vyko prieš daugiau nei 20 metų. Pagalvokite, kaip tai skaudina jos šeimą, jos sūnus“, – kalbėjo ji „The Mail on Sunday“.

Visgi kanalas atkerta, kad tai yra istoriškai svarbus šaltinis, jau seniai ne tik privatus įrašas, ir gina teisę jį paviešinti. „Nors šie įrašai buvo padaryti privačiai, tai, apie ką juose kalbama, yra vieša ir suteikia unikalią galimybę susidaryti vaizdą, kaip Diana ruošėsi tapti visuomenėje girdimu balsu. Šis unikalus Dianos portretas leidžia jai būti išgirstai ir atsidurti dėmesio centre tokiu metu, kai tauta apmąstys jos gyvenimą ir mirtį“, – rašoma „Channel 4“ pranešime.

Dokumentinis filmas skirtas princesės Dianos mirties 20-mečio minėjimui – ji žuvo automobilio avarijoje 1997 m. rugpjūčio 31 d. Paryžiuje.

Pamatyti šią išskirtinę juostą galės ir Lietuvos žiūrovai – „Diana: jos lūpomis“ bus rodoma rugpjūčio 27 d. 18 ir 21val. „National Geographic“ ir „FOX Life“ kanalais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių