TV žiūrovams – S. Misevičiaus sporto, grožio ir sveikatos formulės

  • Teksto dydis:

Septynioliktąjį sezoną skaičiuojanti ir aktyvų gyvenimo būdą skatinanti "INIT TV" laida "Sportas, grožis, sveikata" šiuos metus pasitiko entuziastingai.

Naujos rubrikos

Nuo spalio mėnesio sveiką gyvenseną propaguojantys ar tiesiog neabejingi savo sveikatai žiūrovai turi galimybę stebėti naujo sezono laidas, o kūrėjai žada dar daugiau aktualijų ir naujienų šia tema.

Daugiau nei dešimtmetį transliuojamos sveiko gyvenimo būdo laidos idėjos autorius ir vedėjas Saulius Misevičius – jau pažįstamas ankstesnių sezonų gerbėjams. Lietuvos kultūrizmo ir fitneso federacijos prezidentas bei nusipelnęs Lietuvos treneris džiaugiasi nauja pradžia ir sako, kad šiais metais laida žiūrovus pasieks labiau atsinaujinusi ir pasipildžiusi aktualiomis sveikatai ir grožiui temomis.

"Šiais metais su laidos kūrybine grupe stengiamės apimti daugiau temų apie sveikatą ir grožį, laidą papildėme naujausiais reportažais iš kultūrizmo ir fitneso sporto varžybų, taip pat kulinarijos ir "mitų griovimo" rubrikomis. Žiūrovai ne tik gauna naudingos informacijos, kaip maitintis ir prižiūrėti savo kūną, tačiau ir griauna kai kuriuos mitus, kurie yra susiję su sveika mityba ir treniruotėmis", – pasakojo S. Misevičius.

Ne tik kultūrizmas ir fitnesas

Stulbinami rezultatai parodo, kad žmogaus noras ir valia gali daugiau, nei jis pats suvokia.

"Sportas, grožis, sveikata" per septyniolika savo gyvavimo metų išgyveno pačių įvairiausių pokyčių, ir tai tik į gera – pokyčiai yra svarbi kiekvienos laidos dalis. Jos vedėjas pasakoja, kad pirmaisiais metais, apie 1999-uosius, kilo mintis rengti reportažus apie įvairiausias sporto šakas. Taip į istoriją įrašytos laidos apie sportinius šokius, kuriuos "apdainavo" nusipelnę treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, apie karatė ir kultūrizmą, kitaip dar vadinamą kūno rengyba, bei kitas.

Nors tokios profesionalų apžvalgos ir savos sporto šakos pristatymas žiūrovams buvo labai vertinamas, tačiau dėl laiko stokos ir didelio trenerių užimtumo komanda išsiskirstė – teko koreguoti laidos pobūdį. Galiausiai liko tik kultūrizmo ir fitneso šakos atstovai. "Visgi norėjosi į siužetą įtraukti ir tokias aktualias visuomenei temas kaip sveikata ar grožio puoselėjimas. Tuomet ir gimė mintis surengti pirmąjį televizinį projektą, kuris sukurtų grįžtamąjį ryšį su žiūrovais. Tai – "Pasiruošk su mumis vasarai", – pristatė S. Misevičius.

Gyvenimo pokyčių pamokos

Laidos kūrėjai pavasarinį sezoną pradėjo tradicija tapusiu ir jau septynioliktą kartą rengiamu projektu "Pasiruošk su mumis vasarai", kuris kviečia prisijungti visus kūno ir gyvenimo pokyčių ištroškusius žiūrovus. Projekto dalyviai, padedami profesionalių trenerių, turi galimybę pasiruošti pasitikti vasarą padailinę savo kūno linijas ir įgiję sveikesnių mitybos įpročių.

Nors projektas "Pasiruošk su mumis vasarai" prasidėjo vasario pabaigoje, jame – 14 dalyvių. Laidos autorius sako, kad dalyvių pasikeitimai, pastebimi praėjus vos kelioms savaitėms, yra pirmiausia jų motyvacijos ir užsispyrimo nuopelnas: "Sunku suskaičiuoti, kiek per tiek metų projekte būta dalyvių. Vienu metu sulaukėme net 56 dalyvių. Būdavo žmonių, kurie dėl įvariausių priežasčių pasitraukdavo nesulaukę projekto pabaigos, tačiau nebuvo nė vieno, kuris nepasiektų bent minimalių rezultatų", – pasakojo S. Misevičius.

Patyręs treneris pabrėžia, kad svarbiausia – ne kiekybė ir kuo greičiau numesti kilogramai, o kryptingas ir nuolatinis pokyčių siekimas – tik tai padėtų sulaukti ilgalaikių rezultatų. "Apskritai šio projekto tikslas yra ne numesti kuo daugiau svorio, o tinkamai ir sveikai pasikeisti, nors yra buvę dalyvių, kurie pasiekė ir itin įspūdingų rezultatų, pavyzdžiui, vienas vyras per kelis mėnesius numetė net 25 kilogramus. Jis ne tik neatpažįstamai išoriškai pasikeitė, bet atsikratė ir sveikatos problemų. Žinoma, tai ne vienintelis pavyzdys, tačiau stulbinami rezultatai parodo, kad žmogaus noras ir valia gali daugiau, nei jis pats suvokia", – neabejoja laidos "Sportas, grožis, sveikata" vedėjas.

"Sportas, grožis, sveikata" – ketvirtadieniais 20.20 val. per INIT TV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių