TV laidoje – žvilgsnis į gyvenimo būdu tampančias profesijas

  • Teksto dydis:

LRT Kultūros laida „Pažvelk į profesiją kitaip“ – viena iš nedaugelio skirtų švietimo aktualijoms. Jau antrą sezoną pradėsiantys kūrėjai tęs keliones pas būsimus kirpėjus, suvirintojus, floristus, kepėjus, automechanikus ir kitus specialistus.

Profesinis mokymas įdomus, suteikiantis daug praktinių žinių ir atveriantis galimybių. „Profesinėse mokyklose sutinkame daug motyvuotų mokinių, žinančių, ko siekia ir ką ketina daryti baigę mokslus. Jie mokosi moderniose mokyklose, o praktinių įgūdžių įgyja praktinio mokymo centruose, kuriuose įdiegta naujausia įranga. Mokiniai pripažįsta, kad pasirinkta profesija neatsiejama nuo gyvenimo būdo. Tad norime paneigti stereotipus, kad amato mokosi tik tie, kurie nesugeba ir negali studijuoti aukštojoje mokykloje“, – teigia „Pažvelk į profesiją kitaip“ vedėjas, žurnalistas Andrius Baranovas.

Pasak jo, laidos kūrėjai kviečia apmąstyti pasirinkimą ir pašaukimą, o absolventų istorijos įkvepia tapti pasaulyje žinomu kostiumų meistru, virėju ar vizažistu. „Jau pasakojome apie dešimtis profesijų, ir toliau su jomis supažindinsime. Norime pristatyti retus, primirštus, tačiau atgimstančius amatus. Žiūrovai pamėgo ir laidos mokomuosius reportažus, kuriuose mūsų ekspertai padeda spręsti buitines problemas, papuošti namus ar geriau vairuoti automobilį“, – pasakojo A. Baranovas.

Šiuolaikinis profesinis mokymas neatsiejamas nuo inovacijų, o  praktinio mokymo centruose įdiegtos moderniausios technologijos. Laidos kūrėjai inovacijoms skiria ypatingą dėmesį, apie jas diskutuoja su švietimo ekspertais, verslo asocijuotų struktūrų atstovais, mokyklų socialiniais partneriais ir darbdaviais.

„Pirmoje naujojo LRT Kultūros sezono laidoje domėsimės, kodėl trūksta tekstilės pramonės darbuotojų, kiek pinigų turime skirti, kad atrodytume stilingai, mokysime, kaip suteikti pirmąją medicinos pagalbą“, – intriguoja laidos vedėjas.

„Pažvelk į profesiją kitaip“– ketvirtadienį 18.15 val. per LRT Kultūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių