Trolių kova už išlikimą ir kiti stebuklai

  • Teksto dydis:

Pristatome tris kino naujienas. Šiuos filmus jau galite išvysti mūsų šalies kino teatruose.

TOLIMOS PRAEITIES AIDAS

Prieš ketverius metus aktorius Tomas Cruise‘as suvaidino policininką Džeką Ryčerį, kuris į savo rankas perėmė nežinomo snaiperio bylą ir pakliuvo į mirtinų pavojų pinkles. Anksčiau šis veikėjas kine dar nebuvo pasirodęs, nors Džeko Ryčerio žygdarbiai aprašyti net devyniuose rašytojo Lee Childo romanuose. Dabar ekranuose – dar vienas veiksmo trileris "Džekas Ryčeris: Nesidairyk atgal". Jame vienatvę mėgstantis buvęs kariškis kartais padeda civilinei policijai išaiškinti sudėtingas bylas, tačiau į dideles draugystes su pareigūnais nesileidžia. Bet kartą Džeką Ryčerį pasiveja tolimos praeities aidas: jis apkaltinamas žmogžudyste, įvykusią prieš šešiolika metų. O jam simpatizavusiai 110-ojo karinės policijos skyriaus vadovei Siuizanai Terner pareikšti rimti korupcijos ir šnipinėjimo įtarimai. Ėmęsis tyrimo, Džekas netrukus atskleidžia grandiozinį sąmokslą, kurio gijos nusidriekia iki pačių aukščiausių valdžios postų.

STEBUKLINGO MEDŽIO PASAKOS

Fantastinėje dramoje "Septynios minutės po vidurnakčio" susipina stebuklinės pasakos, vaikiškos vaizduotės ir siaubo filmo atmosferos. Pagrindinio herojaus dvylikamečio Konoro gyvenimą laiminga vaikyste sunku pavadinti. Tėtis šeimą paliko, mokyklos peštukas Haris nepraleidžia progos pasityčioti, bet didžiausią smūgį berniukas patyrė tada, kai sužinojo, jog mama serga nepagydoma liga. Apimtas nevilties, Konoras desperatiškai ieško menkiausio vilties spindulėlio. Ir sulaukia pačios netikėčiausios pagalbos. Vieną naktį pro savo miegamojo langą berniukas pamato, kaip didžiulis medis pavirsta milžinu, tikra pasakų Pabaisa. Bet netrukus paaiškėja, kad baugios išvaizdos monstras yra geros širdies ir pasiryžęs nelaimingam berniukui padėti. Naktimis naujasis draugas pasakoja vaikui istorijas apie tai, kurios pamoko: net jeigu aplinkui griūva pasaulis, reikia atrasti savyje anksčiau nepažintų jėgų, kurios įkvėps drąsos, pasitikėjimo ir vilties.

TROLIŲ KOVA UŽ IŠLIKIMĄ

Germanų mitologijoje troliai vaizduojami kaip ne itin protingi, bet kerštingi milžinai, gyvenantys kalnų olose ir saugantys ten savo brangenybes. Neretai jie kenkia žmonėms, kartais netgi būna žmogėdros. O skandinavų mituose troliai gimsta iš akmens ir vengia saulės šviesos. Bet naujoje amerikiečių animacinėje komedijoje "Troliai" matysime visiškai kitokius padarus, kuriuos atgaivino garsiojo "Šreko" komanda. Čia troliai yra gyvenimo džiaugsmu trykštantys, nepaprastai muzikalūs ir labai neįprastai atrodantys padarėliai, kurių idiliškas gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai į linksmybėmis ir žaidimais garsėjančią trolių karalystę užsuka labai pikti ir išalkę Bergenai. Šie amžinai viskuo nepatenkinti surūgėliai mėgsta trolius valgyti, o šiems tokie nekviestų svečių įpročiai visai nepatinka. Kai pastebimai praretėjo trolių gretos, į kovą prieš piktuosius Bergenus stoja nuolat besišypsanti Princesė Popytė ir jos draugas Šakius.


Šiame straipsnyje: kinasfilmaikino naujienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių