Trileryje „Amerikietis žudikas“ – žiauri ir necenzūruota kova su terorizmu

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį, rugsėjo 15 dieną, Lietuvos kino teatruose įvyks veiksmo trilerio „Amerikietis žudikas“ premjera.

Pagal rašytojo Vince’o Flynno noveles apie slaptąjį agentą Mičą Rapą sukurto filmo tikslas nebuvo žiūrovo apakinti kino žvaigždžių pavardėmis. Kūrėjų komanda siekė susitelkti į intriguojantį siužetą: juosta apibūdinama kaip itin žiauri ir necenzūruota kova su terorizmu.

„Žinoma, garsios pavardės plakatuose atrodo labai patraukliai, tačiau tai nėra garantas, kad iš kino teatro išeisite patenkinti tuo, ką pamatėte. Mes koncentravomės į mintį ir vaizdą. Į pagrindinę žinutę, kurią norime perduoti“, – pristatydamas trilerį sakė režisierius Michaelas Cuesta.

Pagrindinio herojaus vaidmeniui jis pasirinko jauną talentingą aktorių Dylaną O’Brieną, kuris pernai filmuodamasis kitoje juostoje patyrė rimtą traumą ir vykstant atrankoms buvo ką tik pradėjęs stotis ant kojų.

„Tam, kad grįžčiau į filmavimo aikštelę, man prireikė ne tik fizinių jėgų. Labiausiai sunku buvo psichologiškai, nes „Amerikietyje žudike“ itin gausu veiksmo scenų. Reikėjo išsivaduoti iš baimių, naujai susikurtų stereotipų ir tikėti, kad šįkart filmavimas nesibaigs ligoninėje. Aplinkiniai sukiojo pirštą prie smilkinio sužinoję, kad vėl lipu ant to paties grėblio ir rizikuosiu gyvybe, tačiau gyvenimas per trumpas, kad atsisakyčiau tokios galimybės “, – teigė D. O’Brianas.

Trileris „Amerikietis žudikas“ pasakos apie 23 metų Mičą (aktorius D. O'Brienas), kuris vos 14-os liko našlaitis, tragiškoje automobilių avarijoje žuvus abiems tėvams. Dabar likimas smogė vėl: teroristinės atakos metu nušaunama jo sužadėtinė. Sielvartaujantį ir keršto kupiną vaikiną priglobia CŽV. Neilgai trukus, pastebėjęs talentą ir milžinišką motyvaciją, Mičą imasi mokyti Šaltojo Karo veteranas, vienas geriausių CŽV agentų Stenas (akt. Michaelas Keatonas).

Tuoj vaikinas kartu su savo mokytoju paskiriamas tirti kelių teroristinių išpuolių. Operatyvininkai ima minti ant kulnų paslaptingajam Vaiduokliui (akt. Tayloras Kitschas), vadovaujančiam tarptautiniam teroristiniam tinklui, į kurio rankas ką tik pateko 16 kilogramų plutonio.

Dėliojant teroristinės mozaikos detales, netrukus paaiškėja, kad Vaiduoklio tikslas – Trečiasis pasaulinis karas.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių