Trečią kartą: „Eurovizijoje“ pergalės sieks ir Australija

  • Teksto dydis:

Prieš trejus metus simboliškai prie „Eurovizijos“ dainų konkurso prisijungusi Australija tai darys ir šiemet. Šalies vėliavą nacionalinio Australijos transliuotojo sprendimu į Kijevą veš Isaiah's Firebrace‘as su daina „Don’t Come Easy“.

„Labai didžiuojuosi galėdamas atstovauti savo šaliai 2017 metų konkurse. Nors apie tai svajojau, negalvojau, kad tikrai gali išsipildyti. Labai laukiu pasirodymo Ukrainoje“, – nekantravo I. Firebrace'as.

Kilęs iš mažo Moamos miesto septyniolikmetis dainininkas pirmą kartą buvo pastebėtas praėjusiais metais, kai laimėjo Australijos „X faktorių“.

Vaikino muzikinė istorija pažymėta užsispyrimu, aistra muzikai ir ilgomis kelionėmis į didesnį miestą dėl vokalo pamokų.

Daininkas jau patyrė tarptautinį pripažinimą su pirmuoju savo hitu „It’s Gotta Be You“, kuris tapo platinininiu Švedijoje ir laikėsi daugiau nei penkiolikos šalių, tokių kaip Australija, Danija, Norvegija, Švedija, Kanada ir JAV, muzikiniuose topuose.

Kova už svajones

Daina, su kuria atlikėjas dalyvaus „Eurovizijoje“, jausminga baladė, skatinanti kovoti už savo svajones net tada, kai tai nelengva.

„Don’t Come Easy“ parašyta Davido Musumeci ir Anthony Egizii, tos pačios komandos, kuri kūrė praėjusių metų Dami Im eurovizinį hitą „Sound of Silence“, laimėjusį prestižinį Marcelio Bezencono apdovanojimą už geriausią originalią kompoziciją praėjusių metų „Eurovizijos“ konkurse.

„Isaiah's yra jaunas atlikėjas, kuris puikiai įkūnija Australijos dvasią su savo aistra, darbu ir kuklumu, jau nekalbant apie tai, kad šiam talentui – 17. Didžiuojamės, kad jis atstovaus mūsų šaliai“, – sakė Australijos nacionalinio transliuotojo vadovas Michaelis Ebeidas.

Dalyvauja trečią kartą

Australijos eurovizinės delegacijos vadovas Paul Clarke'as prisiminė, kad praėjusiais metais būti taip arti pergalės – jaudinanti akimirka visiems šalies fanams.

„Šiemet norėjome parodyti ką nors visiškai kitokio, tačiau tiek pat stipraus kaip Dami pasirodymas“, – kalbėjo P. Clarke'as.

Australijoje esama daug šio didžiausio muzikinio konkurso gerbėjų, todėl šalies nacionalinis transliuotojas tikina besidžiaugiantis turėdamas galimybę savo atstovą deleguoti ir šiemet.

Australija „Eurovizijoje“ dalyvauja jau trečią kartą.  Šalies atstovui teks varžytis pirmajame pusfinalyje norint patekti į konkurso finalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių