Tituluojant blogiausią Lietuvos vairuotoją susipyko komisijos nariai

  • Teksto dydis:

LNK laidoje ,,Blogiausias Lietuvos vairuotojas“ kilo tikra audra. Komisijos nariai – buvęs lenktynininkas Darius Jonušis, psichologė Ramunė Murauskienė bei Seimo narys Gintaras Vaičekauskas – susipyko dėl to, kam įteikti gėdingą blogiausio vairuotojo titulą. Filmavimo aikštelėje situacija tapo nevaldoma.

Net devynias savaites trukęs ekstremaliausias sezono projektas pasiekė lemiamą tašką. Iš trijų finalininkų karūnuoti pačiu blogiausia reikia tik vieną. Tai gali būti sunkiai aplinkoje besiorientuojanti Karolina Šmitienė, kelių erelis Mindaugas Tirva arba išsiblaškęs, bet savimi labai pasitikintis Kristijonas Karbauskas.

Komisijos nariai turi labai skirtingas nuomones, kuris iš finalininkų realiame eisme yra pats pavojingiausias ir iš tiesų nusipelnė „kvailio kepurės“. Anot profesionalaus lenktynininko, „BMW vairavimo akademijos“ įkūrėjo D. Jonušio, neadekvatus elgesys prie vairo bei savo įgūdžių pervertinimas gali baigtis tragedija. „Aš prasilenkdamas su automobiliu visada pasižiūriu vairuotojui į veidą, nes pagal veidą visada matai, ar jis aiškus, logiškas ar kažką planuoja. Tik veidas gali identifikuoti, kas bus toliau. Deja, Kristijono veidas rodo, kad jis visiškame chaose. Jis nesuvokia, kas čia vyksta“, – kritikos negailėjo profesionalas.

D. Jonušio nuomone, baisu yra ir tai, kad Kristijonas labai pasitiki savimi: „Jis nemoka vairuoti, bet vertina save taip, lyg mokėtų. Čia – trigubas šauktukas“. Tokioms mintims absoliučiai nepritarė kitas komisijos narys G. Vaičekauskas. Ilgą laiką kūręs ir vedęs laidą „Reidas“ apie nuolat prasižengiančius vairuotojus ekspertas mato pavojus visai kitur. Seimo narys įsitikinęs, kad kai kuriems žmonėms vairuoti turėtų būti draudžiama. Viena iš jų – laidos dalyvė Karolina. „Ji gali vairuoti tik vežimėlį ir tik iki kasos“, – aršiai pasisakė G. Vaičekauskas.

Psichologė R. Murauskienė tikino, kad kai kuriems žmonėms psichologinė įtampa vairuojant gali būti per didelė. Ji taip pat pritarė, kad eisme vienintelė dailiosios lyties finalininkė dalyvauti negali: „Karolinai nereikia šito streso ir šitos įtampos. Nereikia jai mokėti tokios kainos“. Bet, ar dėl šios priežasties ši moteris turėtų būti tituluojama blogiausia Lietuvos vairuotoja, psichologė nebuvo įsitikinusi.

Tiesa, atsižvelgimas į psichologinę žmogaus būseną buvo nesuprantamas griežtajam G. Vaičekauskui. Jo teigimu, tai mažai ką turi bendro su vairavimu. „Tai, žinoma, dabar pradėkim dar gailėti visų“, – piktinosi komisijos narys.

Ilgą laiką diskutavę komisijos nariai ėmė svarstyti net apie dviejų vairuotojų titulavimą. Bet ar toks sprendimas bus priimtas?

Kas taps pačiu blogiausiu Lietuvos vairuotoju, paaiškės šį trečiadienio vakarą 20.25 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių