Tikra šeima – tik susituokus?

Suprasti, kad yra skirti vienas kitam, ir pajusti, jog nori kartu pasenti, 27-erių Linai ir 32-ejų Erikui nereikėjo daug laiko. Liepos 19-ąją įžadus duosianti pora su nerimastingu džiaugsmu laukia akimirkos, kai galės vadintis tikra šeima.

Piršlybos San Marine

Erikas mylimajai pasipiršo po pusmetį trukusios draugystės. "Viskas įvyko labai greitai. Nors užuominų apie pasipiršimą būta, bet maniau, kad nesiryš šiam žingsniui, – dar lyg ir per anksti. Vis dėlto ryžosi ir pats jaudinosi gal net labiau, nei aš buvau nustebusi", – prisiminusi jaudinančią akimirką "Vilniaus dienai" pasakojo Lina.
Išrinktasis jos rankos paprašė itin romantiškoje vietoje – San Marine, nykštukinėje valstybėje, įsikūrusioje ant aukšto kalno, nuo kurio atsiveria nuostabi panorama, kalnai, jūra. Vieno pasivaikščiojimo metu, prisėdus ant suoliuko, Lina ir sulaukė lemtingo klausimo. O grįžus iš kelionės pamažu pradėjo judėjo pasirengimo vestuvėms darbai, užtrukę visus metus. Vestuvių, kurios vyks Pilaitėje, prie ežero įsikūrusiuose svečių namuose "Villa Alicante", išvakarėse mergina džiaugiasi, kad visa šventė sustyguota ir liko tik nervingas svarbiausios akimirkos – santuokos įžadų – laukimas.

Paskutinis nuotakos išbandymas

Pirmąjį egzaminą – draugų surengtus mergvakarį ir bernvakarį – Lina ir Erikas išlaikė puikiai. Apie draugių rengiamą mergvakarį Lina nė nenutuokė – jos puikiai žinojo, kad būsima nuotaka nemėgsta staigmenų, tačiau pasistengė jos nenuvilti.

"Nebuvo jokių šokėjų, nei barų, nei klubų, nei tortų su įspūdingomis dekoracijomis, nei keliaraiščių, nei kvailų vaikščiojimų po senamiestį ir bučiavimosi su svetimais vyrais. Man toks šventimas nepriimtinas. Draugėms irgi", – savo nuomonę dėstė jaunamartė.

Įtarimas, kad mergvakaris vis dėlto bus, jai kilo tik tada, kai būsimasis vyras užrišo akis ir kažkur nuvežė. Nusiėmusi raištį Lina pamatė, kad pakliuvo į šešių draugių rankas Neries krantinėje, prie "Baržos". Čia ją pasitiko du dainuojantys vaikinai su gitaromis ir laukė kelionė Nerimi, ko dar nebuvo patyrusi. Vienoje krantinėje draugės kreidelėmis buvo užrašiusios "Lina, netekėk", o laivelyje surengė sužadėtinio pažinimo testą, įvairių žaidimų ir pagal biliardo taisykles sukurtą priesaiką.

Nori būti -ienė

Po vestuvių laisvą savaitę pora skirs poilsiui Lietuvoje, o rimtą medaus mėnesį ketina atidėti iki rudens ar pavasario. "Galvojame aplankyti kokį nors egzotišką kraštą. Tikimės, kad vestuvių svečiai mus išleis į tokią kelionę", – vylėsi Lina.

Klausimas, tuoktis ar kurti šeimą be antspaudo, porai nė nekilo. Abu auklėti tradicinėse šeimose, abiejų supratimas toks pats: jei myli, nori būti kartu toliau, tai kuri šeimą, o šeima ir yra susituokę žmonės. Lina įsitikinusi, kad susituokę žmonės gerokai atsakingiau žiūri į šeimą ir bendrą gyvenimą su visais jo teikiamais džiaugsmais ir rūpesčiais.

"Noriu pasikeisti pavardę, noriu būti -ienė, turėti ištekėjusios moters statusą, man tai atrodo faina, – dar vieną santuokos argumentą įvardijo Lina. O jos šeimos ateities vizijose – namas, didelis šuo, katinas ir trys vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vcb

vcb portretas
reikia labai atsargiai su tom santuokom. Gal ir tuokciausi, bet tik pagyvenus kartu kokius 10 metu be santuokos. Santuoka - labai rizikingas dalykas

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Belieka sveikinti ir kartu pasidžiaugti. Santuoka -tai būsena , kuria apibūdina vestuviniai žiedai, žiede nėra pradžios nei pabaigos. O tai reikia saugoti ir puoselėti.

as

as portretas
kvaisele tu. kvaisele, o kai susituokus po metu ar dveju noresi issisikirti, reiks dalintis turtus, nes TAVO BUVUSI ASMENINE NUOSAVYBE jau LAISVAI GALI BUTI PRIPAZINTA BENDRA,,TAI TADA LABAI GALI PASIGAILETI KAD OFICIALIAI SUSITUOKEI,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių