Tatuiruočių meistras: genties kultūroje šis menas turi ypatingą reikšmę

Giedrius Bardauskas – menininkas, padaręs daugiau nei 10 tūkst. tatuiruočių skirtingose pasaulio šalyse, įvaldęs dvi senovines tatuiravimo technikas ir dirbantis jau daugiau nei du dešimtmečius.

Iš įvairių genčių skirtinguose žemynuose mokęsis meistras teigia, kad mokant skaityti tatuiruotes galima daug sužinoti ne tik apie žmogų, bet ir apie pačią gentį.

Pirmasis piešinys ant G. Bardausko kūno nugulė devintojo dešimtmečio pradžioje, kuomet menininkas dar buvo mokinys. Tatuiruočių meistras pasakoja, kad pirmąją tatuiruotę jam padarė draugas, iš JAV gavęs tatuiruočių mašinėlę, adatų ir keletą buteliukų spalvoto rašalo, tačiau piešinį sukūrė jis pats. Tai buvo indėniška saulė ir plunksnos – laisvės ir šviesos simbolis. Pirmoji paties meistro padaryta tatuiruotė buvo kaukolė su skrybėle.

Ant kūno Giedrius piešia jau 23 metus ir tai daro ne tik Lietuvoje, bet ir kitose pasaulio šalyse.

„Mano pirmos kelionės buvo į Sibirą, tai nuo tada pradedant... aš visur su savim vežiojuosi savo lagaminėlį. Tame lagaminėlyje visada yra mašinėlių, adatų, tušo, pieštukų, popieriaus. Jis visą laiką lydi mane. Turbūt ten, kur buvau, ten palikau pėdsaką“, – pasakoja G. Bardauskas.

Tatuiruočių amato meistras teigia mokęsis ir iš įvairių genčių Azijoje, Afrikoje, Pietų Amerikos džiunglėse. Pasak menininko, jiems tai nėra tik kūno puošyba, tikima, kad tatuiruotė gali išgydyti, apsaugoti, informuoti. Giedrius tvirtina, kad mokant skaityti tatuiruotes, galima labai daug sužinoti ne tik apie žmogų, bet ir apie pačią gentį.

Plačiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nulis

nulis portretas
Nu meistras nori pasirodti kazoks ipatingas ir super "genialus"....matomai meluoja kad pirma taturiuote ant jo kuno buvo "su reiksme" tiesiog matosi eilinis "geziuku" "tramblas" ir paskui tik kai pradejo ieskoti prasmiu ir reiksmiu ji "uzmaskavo" kazkkuo kitu....dauguma sioje salyje pradejo nuo "tramblu"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių