A. Tapino laidai – kaltinimai vagyste

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta įrašas, kuriame užfiksuotas internetinės televizijos „Laisvės TV“ laidos „Laikykitės ten“ epizodas.

Vilnietis Eimantas Mikšys rašo, kad geriausia tema Naujųjų metų pradžiai – vagystės. „Paskutinę 2017-ųjų dieną draugas su manimi pasidalijo vaizdu iš laidos, kurią veda Andrius Tapinas. Laidoje buvo kalbama apie turistų pritraukimą į Kauną, o fone pasirodė apkarpyta ir redaguota  Mindaugo Drigoto nuotrauka, kurioje esu aš. Ar man labai skauda ir nemalonu? Ne, iš šio įvykio tik pasijuokėme“, – rašo  vyras.

Jis atkreipė dėmesį, kad jo paskleistos žinutės tikslas nėra pinigai ar atsiprašymas, o ja tiesiog nori atkreipti dėmesį  į intelektinio turinio naudojimą be leidimo. „Nesu teisės ekspertas ir tokiu nepretenduoju būti, tačiau man tai panašu į vagystę“, – apie neretą žiniasklaidoje ir reklamose pasitaikantį atvejį kalbėjo vyras.

Bent iš mandagumo reikėtų atsiklausti, ar galima iliustruoti laidą kažkieno nuotrauka ir atvaizdu.

Beje, vyras apgailestauja, kad mūsų visuomenėje neretai galioja dvigubi standartai. „Tyčiodamiesi, kai socialdemokratai naudoja Marijono Mikutavičiaus kūrinį savo nevykusiems ir kvailiems flashmobams, keliame sau aukštus moralės standartus. Tačiau bent iš mandagumo reikėtų atsiklausti, ar galima iliustruoti laidą kažkieno nuotrauka ir atvaizdu“, – rašo  žurnalistikos studijas baigęs E. Mikšys. Jis taip pat prisiminė vieną atvejį, kai pats reklamoje panaudojo gražią internete rastą nuotrauką ir buvo sudrausmintas – ne tik sumokėjo už nuotrauką, bet ir atgailavo. Vyras pastebėjo, kad šią pamoką jis išmoko.

„Turiu atsiprašyti nuotraukos autoriaus dėl jos panaudojimo. Tai – mano asmeninė klaida. Autorinių teisių tikrai stengiamės laikytis. Turime susitarimą su vienu didžiųjų portalų ir naudojame jų nuotraukas. Būtent pagal tai ir ieškau medžiagos iliustracijoms. Deja, dėl didelių kiekių ir tempų pasitaiko klaidų ir čia viena jų. Be abejo, tai gera pamoka man, turiu būti gerokai atidesnis. Ačiū už teisingus priekaištus ir atkreiptą dėmesį. Labai atsiprašau“, – po įrašu atsiprašymą patalpino „Laisvės TV“ prodiuseris Gaudrius Dzikaras.

E. Mikšys portalui teigė, kad dar vienas laidos darbuotojas atsiprašė ir asmenine žinute. Vyras tikino, kad atsiprašymą priėmė, tačiau tikisi, kad šios laidos komanda atsakingiau žiūrės į autorines teises ir, jo nuomone, galėtų skirti  turimo eterio laiko šiai problemai apžvelgti. Vilnietis teigė, kad šiai laidai, sprendžiant iš komentarų virtualioje erdvėje, tokių pažeidimų pasitaikė ne vieną kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asanai

asanai portretas
Nu tai va, pagal komentarus sprendžiant ir galėtų padaryti laidą. Kokią yra tavo autorystės teisė į Internete paviešintą turinį?

Hmm..

Hmm.. portretas
ar tapinas ar jakilaitis tie patys vag....t.y.draugeliai-veikėjai

Paaiskinkite blondinei

Paaiskinkite blondinei portretas
Ne karta esu maciusi save dienrascio nuotraukose, kai dalyvauju viesose renginiuose pvz Juros svente, Vadatio16- os eitynes, Burlaiviu regata. Ir tikrai ne vienas gali save pamatyti, jei Dalyvauji viesame renginyje, tai NERA PAZEIDIMAS TAVO ATVAIZDU VIESINIMO. Papildykite prasau dar kada nera pazeidimas!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių