T. Sinickis: iki šio pasirodymo maniau, kad geriausias dainų autorius Lietuvoje – aš

Kova dėl kelialapio į pagrindinį „Eurovizijos“ konkursą Portugalijoje įgauna įkarštį. Antradienio vakarą LRT didžiojoje studijoje filmuota „Eurovizijos“ nacionalinė atranka, kurioje, patobulinę pasirodymus, rungiasi pirmąjį atrankų etapą perėję dalyviai.

Kai kurie pasirodymai komisijos nariams paliko itin stiprų įspūdį. Muzikantas, dainų autorius Tomas Sinickis džiaugėsi išgirdęs Luko Norkūno kūrinį „Tegu“. „Kol neišgirdau šios dainos, galvojau, kad geriausias dainų autorius Lietuvoje esu aš. Mes dalijamės pirmąja vieta. Labai patiko!” – sako jis.

Dalyvius šį kartą vertina LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, atlikėja Dovilė Filmanavičiutė ir muzikantas T. Sinickis.

Pasirodymus antradienio vakarą pristato grupė „Twosome“, Milda Rasilavičiūtė, Gerai Gerai ir Silvija Pankūnaitė, L. Norkūnas, Paula, Benas Malakauskas, Godo, Germantė, Vidas Bareikis, Juozas Martin, Kotryna Juodzevičiūtė, Jurgis Brūzga.

Tik šešios šį vakarą nuskambėjusios dainos pateks į „Eurovizijos“ pusfinalį. Kas tai bus, jau šį šeštadienį nuspręs komisija ir žiūrovai.

Pirmieji ant scenos lipo duetas „Twosome“ ir atliko dainą „Hello“.

D. Filmanavičiutė sako, kad vertinant šį pasirodymą nesinori pradėti nuo griežto žodžio. Anot jos, į „Euroviziją“ nebūtina siųsti dramos kupino ugningo pasirodymo.

„Tokiu būdu atkreipti Europos dėmesį, manau, yra pavykęs sprendimas. Beje, Paulius – puikus vokalistas ir nuostabus choreografas, išnaudoktie jo potencialą. Višta studijoje galėtų būti tik visa ko pradžia, pasirodyti galėtų ir vienaragis. Publika jums rodė savo simpatijas“, – duetą sveikina D. Filmanavičiutė.

T. Sinickis sako, kad šis pasirodymas yra rimtas.

„Važiuodamas čia galvojau, ką veiksiu „Eurovizijoje“. Noriu išrinkti blogiausią dainą. Suprasti, kas negali važiuoti į konkursą. Šį vakarą pradėjome nuo tų, kurie gali. Labai patiko. Visi šią dainą supras“, – mano T. Sinickis.

Visai kitaip suskambėjusią dainą „Thinking About You“ atliko M. Rasilavičiūtė.

R. Zilnys pastebėjo, kad pasirodymas šį kartą buvo ekspresyvesis, justi daugiau dramos.

„Kartais gali atrodyti, kad netgi truputėlį persistengiate. Tai yra daina, kurios mielai klausytųsi žmonės, mėgstantys Celin Dion. Jūsų stiprybė, kad tai yra viena tokio stiliaus daina šį vakarą. Nežinant, ką sumanę kiti atlikėjai, sunku spręsti, ar dainai pavyks keliauti toliau“, – nuomone dalijasi R. Zilnys.

D. Užkuraitis taip pat sutiko, kad dainai gali būti sunku.

„Man trūko kulminacijos. Vis galvojau, kad pabaigoje parodysite išpildytą ir tvirtą balsą. Nežinau, kodėl nenorėjote atsiskleisti, viskas nuėjo pernelyg lygiai, bet linkiu jums sėkmės“, – kalba jis.

Tretieji pasirodė Gerai Gerai ir S. Pankūnaitė su daina „More than You Know“.

R. Zilnys sako, kad jam labai patinka šios dainos skambesys.

„Kaip medus ausims, nors melodijos vis dar trūksta. Tikiu, kad „Eurovizijoje“ daug galimybių turi daina su ryškia melodija. Reikalingas ryškesnis priedainis“, – kalba R. Zilnys.

D. Užkuraitis prisiminė, kad su elektroninio stiliaus kūriniu „Eurovizijoje“ praėjusiais metais pasirodė belgai ir užėmė aukštą vietą. Tačiau jie turėjo pakankamai lengvai įsimenantį dainos motyvą.

„Kiekvienoje dainoje norisi už kažko užsikabinti, o aš labiau prisiminsiu jus dėl įvaizdžio ir stiliaus“, – teigia D. Užkuraitis.

Garsių žiūrovų ovacijų sulaukė L. Norkūnas ir jo kūrinys „Tegu“. Šį kartą atlikėjas pasirodė pakeitęs įvaizdį – be barzdos.

T. Sinickio nuomone, šis pasirodymas – fantastiškas.

„Kol neišgirdau šios dainos, galvojau, kad geriausias dainų autorius Lietuvoje esu aš. Mes dalijamės pirmąja vieta. Labai patiko! Kadangi žodžių dainoje daug, jų gali nesuprasti, pavyzdžiui, estas ar latvis. Gal reikėtų kažkaip išversti dainą“, – pataria T. Sinickis.

D. Filmanavičiutė sako, kad žiūrint į L. Norkūną norisi šypsotis.

„Nežinau, ar būsite pusfinalyje ir finale, bet, tikiuosi, kad žmonės į jus žiūrės kaip įmanoma ilgiau“, – viliasi ji.

Taip pat antradienio vakarą dainavo Paula. Atlikėja „Eurovizijoje“ pristato dainą „1 2 3“.

Anot D. Užkuraičio, kai žmogus antrus metus iš eilės „Eurovizijoje“ pasirodo gerai, tai jau yra sistema.

„Tai yra gera popdaina. Ji patiktų tiems, kurie žiūri, mėgsta ir myli „Euroviziją“. Tikriesiems konkurso fanams ši daina yra kaip saldainiukas ir ji verta finalo“, – neabejoja D. Užkuraitis.

D. Filmanavičiutė suabejojo, ar ant scenos matomas atlikėjos seksualumas neatrodo nuobodžiai.

„Gal žiūrovai nepritars, bet esu pavargusi nuo šio mergaitiško seksualumo. Jis po kurio laiko tampa nuobodus. Kažkodėl norime būti seksualesnės nei esame savo metuose. Seksualumas scenoje nėra blogai, bet iš tokio amžiaus merginos tikėčiausi jo kitokio. Visa tai, ką sakau, taikau ne konkrečiai Paulai. Tiesiog norėčiau, kad jauni žmonės, žiūrintys „Euroviziją“, galvotų, kaip ieškoti savo charakterio ir spalvų“.

B. Malakauskas atliko kūrinį „My Memories“.

D. Užkuraičio manymu, daina nėra išraiškinga, bet, žvelgiant į atlikėją, matyti charizma.

„Niekada nepagalvočiau, kad jūs esate blogas žmogus. Gal ir pati daina yra pernelyg gera. Pernelyg švelni ir lygi, nėra dinamikos. Tai ir sutrukdė“, – pastebi D. Užkuraitis.

Su šia nuomone nesutinka T. Sinickis.

„Vis dar ieškau dainos, kurios negalima siųsti į „Euroviziją“. Šią dainą galima siųsti. „Eurovizijoje“ nieko nepagadinsite. Ar jūs laimėsite? Nelaimėsite. Niekas iš Lietuvos nelaimės. Manau, kad šis kūrinys yra jums per sudėtingas, bet sveikinu už drąsą“.

Scenoje pasirodė ir Godo su kūriniu „Fire Fountain“.

R. Zilnys atskleidžia, kad po pirmojo Godo pasirodymo šią dainą jis paleido radijo eteryje, tuomet į galvą atėjo viena išvada. Ji kamuoja ir dabar.

„Popdainos čia yra labai nedaug. Nėra ryškaus priedainio. Reikalas tas, kad scenoje Godo daro dalykus, kurie prikausto dėmesį. Manau, kad Goda keliaus toliau ne tik dėl dainos, bet ir dėl savo keistumo. Daina bus tik dalis jos sėkmės“, – neabejoja R. Zilnys.

D. Filmanavičiutė taip pat sako besitikinti, kad Goda keliaus toliau.

„Jei ne vienintelė, tai ji yra viena iš mano šios atrankos favoričių. Nuo šios atlikėjos neįmanoma atitraukti akių. Vieną akimirką man pasirodė, kad praėjusį kartą jūs buvote ryškesnė. O kad nėra popdainos, gal tai ir yra sėkmės raktas?“

Germantė atliko dainą „Turn it up“

R. Zilnys pastebėjo, kad šią dainą prodiusavo tie patys žmonės kaip ir Paulai.

„Turiu pastebėti, kad Paulai jie sukūrė geresnę dainą. Šiame etape K. Juodzevičiūtė, Paula ir Germantė taiko į tą pačią auditoriją. Visgi, manau, kad šiek tiek nublankstate. Nuo praėjusio pasirodymo šiek tiek patobulėjote, bet pats geriausias dalykas būtų semti patirtį, būti scenoje, ieškoti žmonių, kurie rašo dainas. Kol kas scenoje dar trūksta patirties“, – mano R. Zilnys.

D. Filmanavičiūtės teigimu, kritiką jauniems atlikėjams norisi pasakyti tam, kad jie dar labiau užsispirtų ir eitų pirmyn.

„Yra akimirkų, kai norisi pasakyti mažiau nušlifuotą sakinį, kad atlikėjas nusispjautų ir eitų toliau. Apsisukite ir eikite daryti tų darbų, kuriuos mylite ir mėgstate. Priimkite viską kaip kritiką, kuri motyvuoja“, – pataria D. Filmanavičiūtė.

Komisijos narių nuomone, V. Bareikio daina „Pusvalanduko“ taip pat atrastų savo auditoriją „Eurovizijoje“.

„Man per daug žodžių, bet priedainis geras. Neturiu ką pasakyti, nusivyliau, kad daina nebuvo lietuviška. Aš grįžčiau prie lietuviškos dainos versijos“, – sako T. Sinickis.

D. Užkuraitis teigia, kad šį vakarą skambėjusi dainos versija buvo neįprasta, tačiau nereiškia, kad bloga.

„Kad pusvalanduko buvo sakoma lietuviškai, man patiko. Popatlikėjo misija yra daryti žmogui šventę ir „Eurovizijos“ blizgesyje V. Bareikis tikrai atrastų vietą“, – mano D. Užkuraitis.

Savo ruožtu V. Bareikis juokavo, kad į „Euroviziją“ vyktų su trečia – portugališka – dainos versija.

J. Martin kūrinys „Don`t Give Up“ buvo įvertintas kaip geras, tačiau iki hito dar trūksta.

„Sveikinu dar vieną vyrą, kuris atėjo su savo daina. Žmogus nepasislėpė už islando ar švedo aranžuotojo ar teksto autoriaus. Tik parašė per daug žodžių. Nežinau, kas su daina yra ne iki galo gerai. Gal per daug bandote pasakyti „don`t give up“. Priedainis nesprogsta. Nepatingėkite su juo dar ką nors padaryti“, – kalba T. Sinickis.

D. Užkuraičiui kūrinys patiko, tačiau, jo nuomone, tai nėra hitas.

„Tai gera, graži ir pozityvi daina. Tačiau į „Euroviziją“ siunčiame hitus, kurie užkabina“, – sako jis.

K. Juodzevičiūtės daina šiųmetėje „Eurovizijoje“ – „That Girl“.

R. Zilnys neslėpia, kad tai yra geriausia, ką jis šiandien matė scenoje.

„Viskas yra: vaizdas, balsas, choreografija. Šiemet turi labai tau tinkančią dainą. Sėkmės tau šioje atrankoje. Viskas buvo gerai“, – gerų žodžių negaili R. Zilnys.

Su šia nuomone sutiko ir D. Filmanavičiutė. Anot jos, nėra prie ko prikibti.

„Pasiilgau šviežio vėjo gūsio, spalvų ir jaunystės. Ant scenos stovi žmogus, kuris išpildo šį mano norą. Turiu antrą favoritę šiame nacionaliniame šaršale“.

Paskutinis šį vakarą pasirodė J. Brūzga. Jo kūrinys – „4love“.

Pasak R. Zilnio, pagaliau Jurgis scenoje daro tai, ką turi daryti.

„Dainuoja šiuolaikišką muziką, sukūrė stilingą pasirodymą. Sveikas atvykęs, esi ten, kur turėtum būti“, – mano R. Zilnys.

T. Sinickis sako, kad išrinkti blogiausią dainą šį vakarą buvo labai sunku.

„Jei siųstume į „Euroviziją“ jus, tai būtų variantas be rizikos. Gėdos jis tikrai nepadarys. Žiūrovai, pagalvokite, ką norite išsiųsti: paauglį ar J. Brūzgą“, – kreipiasi  T. Sinickis.

Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką žiūrėkite šeštadienį 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PASAKĖ ANČIUKAS McPliumpis

PASAKĖ ANČIUKAS  McPliumpis portretas
Nuo didybės manijos paliegusiems ančiukams reikia gerti melisą

Zigmas

Zigmas portretas
Kolukieciai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių