Kurčio vaikino kelionė autostopu po Europą vos nesibaigė mirtimi

  • Teksto dydis:

Šio šeštadienio LNK laidoje „Bus visko“ – įkvepiantis interviu su visiškai negirdinčiu Roku. Jaunuolis, norėdamas susitikti su Italijoje gyvenančiu ir niekada nematytu broliu, ryžosi dviejų mėnesių kelionei autostopu.

Dauguma pasakys, kad septyniolikmetis išprotėjo, mat tokiai išvykai ryžosi nieko negirdėdamas, tačiau pačiam Rokui – tai nieko nuostabaus. Vaikinas taip gyvena nuo pat gimimo, o viskas prasidėjo tuomet, kai jo taip pat negirdinti mama susipažino su italų kilmės vyru. „Kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, mūsų šalyje vyko pasaulinės kurčiųjų krepšinio varžybos. Į Lietuvą atvyko labai daug italų sportininkų. Būtent šių varžybų metu daug kurčiųjų lietuvių susipažino su kurčiaisiais vyrais iš Italijos. Po metų, nieko negirdėdamas, gimiau ir aš. Tai paveldėjau iš abiejų savo tėvų“.

Deja, italo ir lietuvės šeimyninis gyvenimas nesusiklostė ir jie išsiskyrė, kai vaikui buvo vos vieneri. Taip ir nepažinęs tėvo, vaikas visą vaikystę praleido be jo. Ėjo į mokyklą, kentė užgauliojimus ir augo tame pačiame kieme su būsimais nusikaltėliais. Rokas neabejoja – vyriškos rankos ir gero tėvo pavyzdžio namuose trūko labiausiai. „Mano geriausias vaikystės draugas buvo sunkaus elgesio berniukas. Aš ir pats nebuvau auksinis, iškrėčiau daug kiaulysčių. Vis tik, prasidėjus paauglystei, pasukau kitu keliu ir pradėjau užsiiminėti ekstremaliais sportais, o jis pasuko nusikaltimų link. Ir šiandien sėdi kalėjime už išprievartavimą ar apiplėšimą“.

Nuo neteisingų pasirinkimų Roką išgelbėjo mamos meilė. Tačiau vaikas nuolatos galvojo apie tėvą. Todėl vieną dieną nusprendė vykti į Italiją ir pasimatyti su juo. „Žinojau, kur jis gyvena, ir norėjau padaryti staigmeną, tad nesakiau, kad atvykstu. Kai pasibeldžiau į duris, atidarė jo žmona ir labai nustebo. Pamačiusi mane, nežinojo, kaip elgtis, sutriko. Tėtis taip pat pasimetė ir išsigando. Jis išsivežė mane į miestą, trumpai viską aprodė ir pažadėjęs susitikti kitą dieną, išskubėjo. Deja, tada jis man absoliučiai nerodė jokio dėmesio“.

Savo svajonėse vaikinas regėjo visiškai kitokį pirmąjį susitikimą su tėčiu. Vykdamas į Italiją Rokas tikėjosi tik pirmą naktį praleisti viešbutyje, tačiau tėvas net nepasiūlė apsistoti drauge. O galiausiai Rokas buvo išprašytas iš tėvo namų, nes taip liepė tuometinė jo žmona. Nieko nepešęs paauglys grįžo atgal į Lietuvą.

Laidoje „Bus visko“ vaikinas atskleis, kad jo tėtis, sulaukęs septyniasdešimties, jau turėjo aštuonis, o gal net devynis vaikus, ir visus – su skirtingomis moterimis. Todėl nenuostabu, jog dėmesio savo sūnui rodė nedaug. Grįžęs į Lietuvą Rokas nenurimo ir susisiekė su vienu iš gausaus skaičiaus brolių, taip pat gyvenančiu Italijoje. Nuotykius mėgstantis vaikinas, ėmėsi naujo iššūkio – į Italiją nusprendė keliauti autostopu. Susikrovęs daiktus ir teturėdamas 200 eurų, jis leidosi į savo didžiąją kelionę. Vaikinas miegodavo, kur papuola,  apsistodavo pas kitus pasaulio keliautojus arba žmones, kurie patys pasiūlydavo jam nakvynę. Nors kelionė buvo kupina įspūdžių, teko pabuvoti ir ligoninėje. „Buvo naktis, aš ieškojau, kur nakvoti. Radau medžiais apsuptą vietovę. Įsikūriau, tačiau iš kažkur atsirado šuo. Tada dar pasirodė kažkoks narkomaną primenantis žmogus, kuris ėmė visko klausinėti. Aš pamaniau, kad jis – šuns šeimininkas, todėl pasijutęs kiek saugiau sumaniau paglostyti tą šunį. Tai buvo didelė klaida – šuo mane užpuolė. Aš dar spėjau šiek tiek ranka prisidengti ir jį nuo savęs pastumti, tačiau man vis tiek stipriai įkando į kaklą. Vykom į ligoninę, siuvo“.

Spalvingoje vaikino kelionėje buvo visko: jį vežusių girtų policijos pareigūnų, narkotikus vartojusių porelių, ekstremalių ir vos mirtimi nesibaigusių pasivaikščiojimų aukščiausiomis Europos viršukalnėmis.

Ar galų gale jam pavyko susitikti su broliu, žiūrovai sužinos jau šeštadienį, 16.40 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tėvas - tėvams

Tėvas - tėvams portretas
Ištraukim iš visų atminties kertelių, ar neužmiršom po jaunystės šėlionių pasaulį išvydusių palikuonių. Gal jie tokie puikūs vaikinai(ar mergaitės) kaip Rokas. Gal ištisai svajoja susitikti, apkabinti savo tėvą......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių