Spalį per LRT – nuo psichologinių dramų iki fantastikos

Spalį LRT televizijos žiūrovų laukia pasauliniai kino hitai. Programų tinklelyje kino mėgėjai atras ir fantastikos, ir psichologinių dramų, sako kino ekspertas Rolandas Maskoliūnas.

R. Maskoliūno teigimu, spalio trečiadieniais bus tęsiama itališka retrospektyva, o ketvirtadieniais LRT televizija ir toliau rodys kostiumines arba politines istorines dramas.

„Antrąjį rudens mėnesį LRT žiūrovai išvys du filmus su Angelina Jolie. Žiūrovai turės galimybę įsitikinti, kokia universali yra ir kaip puikiai vaidina ši aktorė. Antroje spalio pusėje kviesime pamatyti filmą „Wanted“ apie vyruką, kuris keršijo už savo tėvą, padedant paslaptingai būtybei Lapei, kurią ir įkūnijo garsioji Holivudo aktorė“, – pasakoja kino ekspertas.

Visai kitokiame žanre A. Jolie pasirodys Clinto Eastwoodo dramoje „Laumės vaikas“. Už šį vaidmenį aktorė buvo nominuota „Oskarui“ ir „Auksiniam gaubliui“. Tai – keista istorija apie tai, kaip dingsta moters vaikas ir po kelių mėnesių jai pristatomas kitas vaikas, kuris nėra jos sūnus. Tai – psichologinė drama apie kovą prieš sistemą.

„Tad ketvirtadieniais matysime ne tik karines ar tikrais faktais paremtas istorijas, bet ir kokybiškus veiksmo ar pan. filmus. Spalio ir lapkričio penktadieniais žiūrovai galės mėgautis fantastiniais filmais. Jie nėra patys naujausi, bet tai – modernioji klasika. Dauguma jų yra nominuoti ar gavę įvairius apdovanojimus. Jų žanrai – labai skirtingi: pradedant fantastine komedija apie nežemišką gyvybę „Evoliucija“ ir baigiant filmais „Švilpiko diena“, „Nematomas žmogus“, „Gataka“ ir pan.“, – spalio mėnesio programą pristato kino ekspertas.

Šeštadieniais LRT televizija rodys dramas ir komedijas, o sekmadieniai bus skirti aktoriui Rowanui Atkinsonui. Žiūrovai galės dar kartą išvysti Pono Byno nuotykius Amerikoje ir Rivjeroje, o vėliau bus rodomos dvi filmo „Super Džonis“ dalys.

Plačiau – vaizdo reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių