Šou verslo pamokos „Gyvulių ūkyje“ (recenzija)

Šventines dienas galėsime praleisti ne tik su artimiausiais ir draugais, bet ir šaunioje muzikalių gyvūnų kompanijoje.

Seniai praėjo tie laikai, kai pilnametražes animacines pasakas kūrė tik Walto Disney'aus vadovaujama studija. Dabar Amerikoje šiame versle dalyvauja faktiškai visos didžiosios kino studijos. Jų vadovai žino: vargo bus daug, bet sėkmė garantuota – juk tokį filmą žiūrės ir maži, ir dideli. Dabar ekranuose pasirodantis filmas "Dainuok" sukurtas vienoje seniausių JAV kino studijoje "Universal Pictures", kurios planuose animacija tikrai nėra prioritetinis žanras.

Populiarino muzikos klasiką

Žinoma, didžiausią animacinių pasakų įvairovę žiūrovams paliko W.Disney, ne tik pripildęs aukso fondo skrynelę nepamirštamais šedevrais ("Snieguolė ir septyni nykštukai", "Bembis", "Dumbo", "Pinokis"), bet ir privertęs muzikuoti bei dainuoti begalę gyvūnų.

Didelė žmonių dalis svajoja išgarsėti ir tapti muzikos pasaulio žvaigždėmis, tai kodėl šios problemos neturėtų būti aktualios ir "gyvulių ūkio" gyventojams?

Jau 1928 m. "Disney" studijoje sukurtų "Pakvaišusių simfonijų" pagrindą sudarė įvairios pasakos, kurios atgydavo pagal klasikinės muzikos ritmus. Šis metodas W.Disney labai patiko, ir jis ilgai ieškojo galimybių savo atradimą patobulinti. O 1940-aisiais sukūrė dar vieną šedevrą "Fantazija": ją sudarė aštuoni filmukai, kuriuose skirtingos stilistikos istorijas iliustruoja melomanams gerai žinoma J.S.Bacho, P.Čaikovskio, I.Stravinskio, P.Dukaso, L.van Bethoveno, F.Schuberto, A.Ponchielli, M.Musorgskio muziką.

Labai muzikali buvo W.Disney studijoje šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje gimusi legendinio serialo "The Muppet Show" lėlinių personažų bendrovė, sėkmingai gyvuojanti ligi šiol. Varlius Kermitas, pliušinis meškinas Fozis, pelė Ricas, erelis Semas ir, žinoma, kiaulytė Pegė mokėjo ne tik maivytis, bet ir juokingai dainuoti. Mapetų šalyje buvo net savo roko grupė, pasivadinusi "The Electric Mayhem" (vokalas, dvi gitaros, mušamieji ir saksofonas).

Alvinas ir burundukų trio

2007 m. ekranuose pasirodė komedija "Alvinas ir burundukai", naujam gyvenimui prikėlusi prieš pusę amžiaus JAV televizijoje startavusį muzikalių burundukų trio. 1958-aisiais dainų autoriui Rossui Bagdasarianui šovė į galvą įrašyti keletą dainų greičiau, kad žmonių balsai būtų panašūs į kažkokių žvėrelių dainavimą. Taip gimė pirmas burundukiškas hitas "The Chipmunk Song", tapęs tikra Kalėdų staigmena. Po to Elvinui, Saimonui ir Teodorui buvo sukurti originalūs charakteriai, ir dainuojantys burundukai ilgam persikraustė į televizijos ekranus, net sugebėjo laimėti dvi "Grammy" premijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

toks

toks portretas
Seniai praėjo tie laikai, kai pilnametražes animacines pasakas kūrė tik Walto Disney'aus ......................... Klaipėdos žurnalistams reikėtų pasimokyti iš Respublikos, kad kalbą taptų lietuvių, o ne velniai žin kokia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių