Šokėja G. Slausgalvienė: šokių būrelis berniukams ypač naudingas

  • Teksto dydis:

Televizijos projektų dalyvė ir profesionali šokėja Gintarė Slausgalvienė teigia, kad šokių užsiėmimas nėra vien mergaitiškas sportas, kuris padeda išlaikyti teisingą kūno laikyseną, eisenos gracingumą bei atpratina nuo žalingo kojų šleivojimo. Šokius lankantys berniukai sustiprina nugaros raumenis, atsikrato stuburo iškrypimų ir dar išmoksta elgtis džentelmeniškai: teisingai prieiti prie mergaitės, ją pakviesti šokti bei prie jos prisitaikyti.

„Didelė dalis vaikų prieš pradėdami lankyti šokių treniruotes dėl netaisyklingo sėdėjimo ir eisenos būna susidūrę su stuburo iškrypimu, dažniausiai besiformuojančia kupra, silpnais nugaros raumenimis. Šių sveikatos sutrikimų lankantys šokius atsikrato po pirmųjų metų“, – teigė šokėja Gintarė Slausgalvienė.

Paklausta, ar dukrą taip pat planuoja leisti mokytis šokių, Gintarė sakė, kad mažoji Vakarė jau trepsi. „Tikrai neprieštarausime, jei mūsų vaikas norės lankyti šokius. Svarbiausia, kad ji pati to norėtų ir jai šokiai teiktų didelį malonumą, kaip ir mums“, – kalbėjo G. Slausgalvienė.

Prieš beveik 1,5 metų pirmosios atžalos susilaukę šokėjai Gintarė ir Tomas Slausgalviai jau daugiau nei aštuonerius metus kartu mina šokių studijos parketą. „Abu su Tomu neįsivaizduojame gyvenimo be šokių. Tai – mūsų gyvenimo variklis, priemonė per judesį tapti laimingesniais, žvalesniais, atsikratyti neigiamų minčių bei suteikti kūnui laisvę. Todėl ir mūsų studijoje vykstančių užsiėmimų tikslas – dalintis džiaugsmu, užkrėsti gera nuotaika ir bent trumpam leisti pabėgti nuo kasdienių rūpesčių“, – sakė šokėja.

Šį sekmadienį, rugsėjo 7-ąją, Kaune vyks būrelių mugė, kurioje Gintarės ir Tomo Slausgalvių auklėtiniai surengs šokių mokyklos auklėtinių pasirodymą. „Rugsėjo pradžioje daugelis tėvų ir vaikų ima rinktis, kokius būrelius lankys naujais mokslo metais. Nutarėme suburti jų organizatorius vienoje vietoje, kad moksleiviai galėtų gyvai pamatyti, kas laukia viename ar kitame būrelyje, o tėvai – susipažinti, pasišnekėti su jų organizatoriais. Kartais tai būna bene vienintelis kartas metuose, kai tėvai gali rasti laiko gyvai pabendrauti su popamokinės veiklos iniciatoriais. Manau, kad kiekvienai mamai ir tėčiui tai labai svarbu, vien paieškos internete to neatstoja“, – teigė Rasa Vyšniauskienė.

Anot R. Vyšniauskienės, įsigilinti į įvairiausių būrelių mokymosi programas bei susitikti su jų vadovais tėvams dažnai pristinga laiko. Todėl antrus metus iš eilės „Megoje“ vyksiančioje užklasinės veiklos organizatorių būrelių mugėje apsilankę tėvai išvys daugiau nei 20 skirtingų būrelių pasirodymų bei gaus atsakymus į jiems rūpimus klausimus iš sporto, šokių, dailės, mados, dainavimo, estetinio lavinimo, cirko, kūrybos, informacinių technologijų užsiėmimų užklasinės veiklos organizatorių.

Pamatyti skirtingus popamokinių veiklų organizatorių prisistatymus lankytojai galės rugsėjo 7 dieną 12-18 val. centrinėje „Megos“ aikštėje prie akvariumo. Būrelių mugės pradžia – 12 valandą, mugės lankymas nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių