A. Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ ryžtasi „Saulės kelionei“

  • Teksto dydis:

Prieš devyniolika metų pirmą kartą atliktas teatralizuotas muzikinis pasakojimas „Saulės kelionė“ išsineria iš sudūlėjusio rūbo ir atgimsta nauju pavidalu. Net tris muzikines puotas – gruodžio 25 d. Vilniuje, 26 d. Kaune ir 27 d. Šiauliuose – rengianti grupė "Skylė" Saulę įkūnyti paveda Aistei Smilgevičiūtei.  Muzikinio reginio klausytojai kviečiami leistis kelionėn po ugninį dangaus skliautą ir Saulės lydimi užsukti į zodiako žvaigždynų gelmes, patirti kosminį žiemos nuotykį.

Greta klausytojams žinomų grupės "Skylė" darbų „Povandeninės kronikos“, „Broliai“ ir kitų, jos vedlys kompozitorius Rokas Radzevičius yra sukūręs keletą vientiso siužeto muzikinių dramų, žinomiausia jų - roko opera „Jūratė ir Kastytis“ , o štai „Saulės kelionė“ taip pat užima išskirtinę vietą.

„Saulės kelionė“ – tai po aplinkos teatro „Miraklis“ vėliava gimusi muzikinė drama, sukurta bendradarbiaujant su dailininke ir režisiere Vega Vaičiūnaite bei jos teta poete Judita Vaičiūnaite. Kūrinio poetinis tekstas remiasi universaliąja kosmologija, bet, pasižiūrėję šviežiu žvilgsniu, pasigedome jame baltiškosios visatos sampratos. Tad nusprendėme kūrinį papildyti ir įausti naujų gijų.“ – teigia „Saulės kelionės“ kompozitorius R.  Radzevičius. 

A. Smilgevičiūtė pastebi, kad šis muzikinis pasakojimas, vesdamas Saulės judėjimo skliaute keliu, kalba ir apie vidinius virsmus, kuriuos patiriame judant kosminiams kūnams. „Esame veikiami besikeičiančių sezonų – vasarą prisipildome energijos, noro plačiai siausti, rudenį grįžtame į save... Gruodžio pabaigoje Saulė akimirksniui tarsi sustoja, ir vėl pradeda naują savo kelionę. Taip ir žmogus, apmąstęs praėjusius metus, iš naujo įsuka darbų ratą“,- teigia atlikėja. 

„Taip susiklostė, kad ir savo kūrybinį gyvenimą siejame su kertiniais Saulės judėjimo taškais – pavasarį ir rudenį koncertais žymime lygiadenius, o šiuo reginiu įterpiame ir trūkstamą žiemos saulėgrįžos grandį“, – mintimis dalijosi sumanytojai.

Muzikinio reginio kūrėjai žada „Saulės kelionės“ klausytojus užlieti ryškiomis spalvomis ir šventiškai pakilia muzika. Kiekvienas, atėjęs į koncertą, galės pajusti nenutrūkstantį kosminio pulso plakimą ir pasisems energijos naujiems metų darbams.
 


Muzikinis reginys "Ssaulės kelionė"

Muzika Roko Radzevičiaus
Poetinis tekstas Juditos Vaičiūnaitės
Atlikėjai Aistė smilgevičiūtė, grupė "Skylė", choras "Gentis" ir kiti.

Gruodžio 25 d. VILNIUJE, Kongresų rūmų salėje  19:00
Gruodžio 26 d. KAUNE, VDU Didžiojoje salėje 18:00
Gruodžio 27 d. ŠIAULIUOSE, koncertų salėje "Saulė" 18:00



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių